България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Грешки при диетите

Прочитания: 169
25.02.2013 13:02 по статията работи: Александра Цанкова

Какво сме склонни да правим, а не бива?

Подлагането на диети е предизвикано от желанието да бъдем стройни и красиви. За съжаление и това начинание крие своите рискове. Както е известно, всяко прекалено нещо е вредно. Неправилното спазване на диета може да доведе след себе си сериозни проблеми. Освен на здравето ни, диетите могат да предизвикат и преждевременно застаряване организма.



В желанието си да постигнат перфектна фигура, хората допускат някои основни грешки, които по-късно им костват доста главоболия. Така че имайте едно наум, за да не попаднете в категорията на хората, които:


Консумират по-малко от необходимото на организма количество месо

Месото може да бъде важна част от една здравословна диета, не се ограничавайте драстично от него. Организмът ни има нужда от желязо, качествени белтъчини и редица поелзни витамини, а месото ги съдърва в завидни количества.



Възприемат думата "мазнини" като ужасяваща

Всъщност не съществува човешки тяло без мазнини. От друга страна приемът им е задължителен за балансираното му функциониране. Не изпадайте до крайности, тъй като здравето ви е най-важно - мислете преди всичко за него.



Консумират прекалено много кафе

Известен факт е, че кафето намалява апетита и създава чувство за ситост. Дори това да ви харесва и да виждате как редовната му употреба сваля от килограмите ви, трябва да сте наясно, че това не влияе положително на здравословното ви състояние.


Вярват, че диетата ще ги направи по-здрави

В определени случаи, това е възможно. Но световната практика показва, че хората не се подлагат на здравословен тип диети. Предпочитанията на по-голямата част от човечеството са насочени към лесна диета, даваща бърз ефект. Това обаче води до стрес на организма, а и нерядко след приключването й се получава йо-йо ефект.

 

 

 

Посетете и Фейсбук страницата ни: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване