България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Вкарайте във форма тялото си, вкарайте във форма ума си

Прочитания: 149
01.05.2013 13:05 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

Изследване поместено в "Plos One" (ако ни даваха по стотинка за всяко "в изследване поместено в..." щяхме да станем милионери), на учени от Университета в Гранада, показва, че вегитативната нервна система работи по-добре, ако човек има по-добра физическа форма.

 

Учените намират пряка връзка между задържането на вниманието, изпълнението на специфични задачи, пространствената и времевата ориентираност на индивидите с тяхната физическа годност. Влизането във форма води до функционални промени в централната нервна система, което води до по-бързи реакции.

 

"Основен извод от нашето изследване показва, че физиологичните и поведенчески прояви са свързани една с друга. Например физическото състояние на велосипедистите, участвали в проучването, пряко влияе на способността им да задържат вниманието си", обяснява Антонио Касада, автор на изследването.

 

Въпреки направените изводи, учените поясняват, че са на начален етап на проучването и, че резултатите ги насърчават и обнадеждават за задълбочаване в темата.

 

Пожелаваме успех на учените от Гранада, а на всички останали им пожелаваме пълноценно време в нашето сплотено и спортуващо общество.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване