България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Виното предпазва устната кухина от инфекции

Прочитания: 261
20.09.2014 09:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Обичате ли да си пийвате вино вечер? Според скорошно изследване на университета в Ню Йорк, това може да се окаже полезно за вас. Виното може да предотврати неприятните инфекции в устната кухина, които могат да доведат до кариеси или до загуба на зъби.

Доктор Стивън Голдбърг, ръководител на изследването споменава "полезните свойства на виното са открити още в древността, когато древните египтяни са пиели тази напитка, когато ги е болял зъба и не само, виното се е използвало при всякакъв вид болки". Ресваратролът и антиоксидантите, които се съдържат във виното могат да ви предпазят от сърдечен удар или от различни видове рак. Но това важи само за пиене в умерено количество, когато се прекали с виното, то може да предизвика цироза на черния дроб.

Освен ползите за сърцето и борбата с рака, виното помага да намалим вероятността от инфекции в устната кухина. Това се дължи на флаванолите, които се съдържат в него, които убиват бактериите, които предизвикват кариеса и другите инфекции. Доктор Голдбърг допълва "ако само го пиете, то може да не убие всички бактерии в устата, за това е хубаво при първите глътки да жабурите виното и тогава да го преглътнете. Така ще убиете всички неприятни бактерии".

Голдбърг още обяснява, че виното може да се използва и вместо вода за уста. Не е нужно дори да го пиете, може да се нажабурите и да го изплюете, а след това прекарвате с вода, да си оправите вкуса.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: sheknows.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване