България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Видео: Да покараме на летището

Прочитания: 171
13.03.2013 17:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Wikipedia

Писали сме милиони статии за карането на колело в града, за карането в планините и дори скачането с колело в езеро. Благодарение на колегите от Peika.bg, сега ще ви разкажем и  за карането на летище. Точно така, по съвсем същата писта, по която някога се кацали и излитали самолети.

 

Историческото летище "Темелхоф" в Берлин днес предлага точно тази възможност. Откакто обектът хлопна кепенците през 2008 година, той се е превърнал в един от най-уникалните паркове в световен мащаб и арена за най-разнообразни дейности.

 

Освен, че може да се състезавате на пистата с байкове, може още да пробвате кайтсърф, да тичате, да си направите пикник или пък нещо друго.

 

Самото летище не е запуснато, въпреки прекратената му дейност. Просто сега е среда за спортни и културни прояви. Всяка година там се провежда музикалният Берлински фестивал, както и фестивалът за облекло "Bread and Butter".

 

Така някогашният тестов полигон за Орвил Райт и спасителното летище за Западен Берлин след блокадата от 1948, все още продължава да живее нов живот. 

 

Ето и едно видео, което съвсем нагледно демонстрира думите ни:

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване