България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Видео: Пичове превръщат кола в колело

Прочитания: 341
14.03.2013 16:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Знаете ли кое е съвършеното колело? Това, което е произведено от кола. Така смятат креативните умове от творческата агенция "Лола Мадрид", които са се заели с нелеката задача да превръщат стари таратайки от моргите в прекрасни велосипеди.

 

В последно време все ни върви да попадаме на жестоки идеи от Испания. По-рано тази седмица ви разказахме за Dosnoventa, които не просто правят велосипеди, те правят колелета с философия.

 

Но да се върнем на рециклираните автомобили, които се превръщат в най-полезното превозно средство. Не само, че идеята е яка, ами и е супер екологична и носи готиното име "Bicycled". 

 

Майсторите създават почти всичко от старите части - рамката, задвижването (оказва се, че може и без верига, а с ремък), светлоотразителите, дръжките на кормилото и дори тапицерията на седалката.

 

Колелетата все още са прототипи, но в официалния сайт на проекта може да си заявите едно и за вас.

 

"Ние сме разтревожени от посоката, в която светът върви и вместо да говорим, решихме да действаме. Така преди да обсъдим съвършеното колело, ние го създадохме", споделят от "Лола Мадрид".

 

И най-най-най-якото в проекта е, че велосипедите наистина са уникални, защото се използват различни части от различни коли. На това му се казва перфектно рециклиране.

 

Ето и видео с производството на едно колело:

 

 

Знаем, че тази статия ви е вдъхновила, а ние се вдъхновяваме ежедневно, когато феновете ни във Фейсбук стават все повече и повече. Затова, харесайте ни и вие, за да продължаваме да търсим още интересни неща.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване