България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Велоергометърът е повече от закачалка, използвайте го

Прочитания: 188
19.12.2012 09:12 по статията работи: Анна-Мария Тонева

Спомняте ли си с какво желание го купихте и как си обещавахте, че ще тренирате всеки ден? Е време е да си върнете мотивацията..

Източник: miladies.ru

С велоергометъра получавате най-доброто от колоезденето, без да излизате от дома, по всяко време на годината, независимо от метеорологичните условия. Занятията с велоергометъра са прекрасна обща тренировка за цялото тяло, подобрява се дихателната система, укрепва се сърдечно-съдовата, повишава се физическата издържливост.


Редовни занятия в продължение на няколко седмици ще ви помогнат да си укрепите организма и да станете по-силни. След каране започвате да чувствате прилив на енергия, бодрост и активност. Безценна е и ползата за нервната система - една тренировка под звуците на тиха, спокойна музика е чудесен начин да се победи стреса и да се освободите емоционално.


Активната мускулна работа по време на тренировка въздейства и на вътрешните органи, които започват да работят с новото натоварване, произвеждат необходимите ензими в правилното количество и така се нормализира метаболизма в клетките, а също се стабилизира и кръвното налягане. Повишава се и имунната система, увеличава се устойчивостта срещу инфекции. Равномерното натоварване на мускулите на краката и гърба, подобрява стойката ви и походката бързо и лесно.


Пускайте любимата музика и скачайте на велоергометъра. В това лошо време няма по-хубаво от една добра тренировка, за която дори не трябва да излизате от вас.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване