България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Бързи съвети за домашния фитнес

Прочитания: 109
20.03.2014 16:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Тренирайте в уюта на вашия дом

Източник: Thinkstock/Guliver

Нямате достатъчно време да отидете до залата? Не харесвате най-близката, а друга наблизо няма? Събирате пари за нова кола (например) и нямате възможност да отделите повече пари за карта за фитнес? Не отхвърляйте с лека ръка тренировките, а вместо това започнете да тренирате вкъщи. Следващите ни няколко съвета ще ви помогнат да създадете идеалното място, където да поддържате формата си. Целта естествено е да бъде възможно най-евтино.

 

 

1. Установете бюджета си

Когато купувате нещо, а парите ви не са особено много, е добре да изчислите максималната сума, която може да отделите. И понеже в нашия случай се предполага, че ще има обиколки по магазините, фиксирането на максималния бюджет е задължително. 

 

2. Намерете пространство

Не е препоръчително да превръщате спалнята си във място за трениране, защото оформлението на спалнята не предразполага към пълноценна тренировка. Изключение може да направите единствено, ако имате изключително много свободно място в нея. Мазето също не е за предпочитане, защото светлината и въздухът не са подходящи. Най-подходящото място е холът. Там може да проветрите, има подходяща светлина и телевизор, който може да използвате, ако предпочитате да гледате дискове с тренировки. 

 

3. Открийте стила си

Всеки има различни предпочитания относно тренировката. Ако предпочитате тишината и спокойствието, се насочете към Йога. Ако пък имате енергия за хабене, просто я изхабете по начин, който ви харесва.

 

4. Хайде на пазар

След като сте намерили отговорите на предишните 3 задачи, е време да се прибегне към пазаруването. Най-добре е да се насочите към неща, които могат да се прибират, за да не заемат място. Ето няколко предложения:

 

Комплект дъмбели - продават се в удобно за пренасяне куфарче, не заемат място и може да сменяте тежестите съвсем лесно.

 

Медицинска топка - една хубава медицинска топка не е чак толкова евтина, но пък ще ви остане за цял живот. Освен това, с нея може да се правят много и различни упражнения.

 

Постелка за Йога - използва се лесно, сгъва се лесно, прибира се лесно, пренася се лесно. Чудно!

 

Тренировъчен ластик - Заема много малко място. Може да се използва по безброй начини. 

 

А ако имате място, желание и повечко пари не е проблем да си вземете пътечка, степер или колело. И естествено, не купувайте нещо, ако не сте убедени, че е качествено!

 

 

5. Придържайте се към простите неща

Има безброй упражнения, които може да правите вкъщи. Затова се придържайте към по-простите, където рискът да се контузите е най-малък. Във фитнеса винаги ще има кой да ви помогне, но вкъщи може да се случи да сте сами. Внимавайте.

 

6. Направете си програма

За да не пропускате тренировка, е добре предварително да сте изготвили своята програма. Трябва да я съгласувате първо с инструктор, защото той ще ви даде най-добрите съвети за това с което разполагате и искате да постигнете. После с вашият дневен режим, за да няма извинения от рода на "Бързам за работа ще наваксам после". 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване