България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 здравословни храни с високо съдържание на калории

Прочитания: 468
25.07.2013 17:07 по статията работи: Габриел Балабанов

Многото калории не правят всички храни нездравословни. Дори много от най-здравословните храни са с високо съдържание на калории. Но кои са те?

 

 

Бананите и мангото са много полезни за здравето. Но знаехте ли, че един средно голям банан съдържа около 110 калории? Мангото пък е с около 210.

 

 

Киноа, зърнoподобна култура, също е много полезна храна и добър източник на протеин, а ¼ чаша от нея съдържа около 170 калории.

 

989191

 

Авокадото е друг наш любим плод. Количество от една чаша от него съдържа около 230 калории. Авокадото предоставя и полезни мазнини. Комбинирайте го с полезен протеин и сте готови!

 

 

Фъстъченото масло съдържа 188 калории в две супени лъжици. Това е доста, но предоставя и 2 грама протеин. Хапвайте го със свежи зеленчуци или пълнозърнест хляб. Вкусно!

 

989193

 

 

Ядките са страхотни за из път, но се уверете, че сте изчислили количеството, което приемате. Изберете орехи, лешници, бадеми, шам-фъстък или фъстъци. Съдържанието на калории в тях е около 160-175 на 30 грама ядки, а и са доста добър източник на протеин!

 

Още полезни съвети за правилно хранене ще намерите на нашата Фейсбук страница!

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Flowin Bulgaria |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване