България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 съставки за мускулен тонус

Прочитания: 291
18.09.2014 15:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Когато тренирате усилено, мускулите се претоварват и имат нужди от различни вещества, които да им помогнат да се възстановят и да намалят опасността от травми. Вижте които вещества да увеличите, за да можете да поддържате мускулния тонус.

Витамин Ц. Той се намира в най-големи количества в плодовете и зеленчуците. Той подпомага създаването на колаген, който се използва при заздравяването на мускулите и костите.

Омега-3. Омега-3 мазнините са важни за организма ни. Можем да ги намерим в рибите и ядките. Тези мазнини подпомагат работата на сърцето. А когато сърцето работи всичко в организма ни работи добре.

Калций. Той е един от най-важните минерали за нашия организъм. Той поддържа костите и мускулите здрави и в тонус. Можете да приемете калций чрез мляко и млечните продукти.

Магнезий. Този минерал подпомага отпускането на мускулите след тренировка. Той подпомага и възстановяването им след тежка тренировка и намалява вероятността от разтежения и схващания.

Витамин Б. Всички витамини от групата Б са важни за организма ни, защото подпомагат изграждането на мускулите и абсорбирането на протеините. Освен това подобряват и имунната система, което също е важно за организма ни.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: сп. Shape
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване