България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 супер храни

Прочитания: 312
19.08.2014 14:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm

За да може тялото ни да бъде здраво, ние трябва да полагаме съответните грижи за него. Приемът на качествена и полезна храна подобрява не само физическото, но и психическото ни състоние. Вижте 5-те суерп храни, които ще се грижат за добрата ви форма. 

1365242

 

1.Киви


Кивитата имат високо съдържание на витамин С. Богати са на калии и имат повече фибри от ябълките и бананите. Поради фитонутриентите, съдържащи се в тях са изключително добри за хора със сърдечно-съдови заболявания или рак. Те имат разреждат кръвта по естествен начин и понижават нивата на лошия холестерол. 

 

2. Череши


Те имат богата антиоксидантна стойност и са пълни с витамини. Имат ниско съдържание на въглехидрати и са отличен източник на фибри. Имат нисък гликемичен индекс и това спомага за регулиране нивата на кръвната захар и на производството на инсулин.

 

 

3. Зелен боб1365244

 

Тази култура е богата на витамини, минерали и хранителни вещества. Осигурява устойчива енергия и е доставя високо количество антиоксиданти на организма. Обогатен е с калии, витамини В1 и В2, витамин К и е чудесен източник на омега-3 мастни киселини. 

 

 

4. Спанак


Спанакът е чудесен източник на фибри, витамини А и С и фолиева киселина. Много е полезен за здравето на очите и стомашния тракт. Поради голямото количество на витамин К подпомага изграждането на здрави кости.

 

1365243

5. Моркови


Морковите са известни, че подобряват зрението и балансират нормалното кръвно налягане. Яденето на морков всеки ден стимулира имунната система. Те са богати на витамин А и са добри антиоксиданти. Най-полезно е да консумирате морковите в сурово състояние. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване