България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 причини да ядете повече шоколад

Прочитания: 185
27.08.2014 10:08 по статията работи: sportuvai.bg

Шоколадът е едно от най-големите изкушения. Според много диетолози той трябва да се избягва по време на диета, но той носи много ползи за здравето и не трябва да се премахва изцяло от хранителния режим. Просто трябва да се ограничи, защото е високо калоричен. Ето 5 причини, които биха ви накарали да не се отказвате от шоколада.

Шоколадът може да намали вашия апетит. Когато хапнете шоколад вие намалявате глада към солени неща и няма да ядете дълго време. Освен това вие ожаднявате след като ядете шоколад, което ви помага да се хидратирате.

Шоколадът е полезен за сърцето. Изследване на списанието "Nutrition" показва, че яденето на шоколад може да помогне на сърцето ви да работи по-добре. Това е така, защото шоколадът намалява вредни холестерол и увеличава полезния холестерол.

Помагат на очите. Не само морковите помагат на очите. Изследване на университета в Рединг, Великобритания сочи, че яденето на шоколад може да помогне на вашето зрение. Това е най-осезаемо в мъгливо и мътно време. Ето защо британците обичат да ядат шоколад.

Помага при отслабването. Според изследване на университета в Копенхаген, тъмния шоколад ви помага да изгаряте повече калории. В комбинация с намаляването на апетита, шоколадът в малки количества ще ви помогне да се преборите с излишните килограми.

Намалява стресът. Няма нищо по-добро от това да хапнеш 1 шоколад след дългия работен ден. Учените от университета в Женева са доказали, че 1/2 шоколад по време на обедната почивка намалява стреса. Няма как швейцарците да не си направят реклама на шоколада.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Naturalon
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване