България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 причини да пиете червено вино

Прочитания: 443
07.02.2014 17:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

С наближаването на Трифон Зарезан все по-силно започват да ни сърбят ръцете за 1-2 чаши червено вино. Казваме го с абсолютно чиста съвест, защото на 14 февруари тази божествената напитка ще излекува както душите, така и телата ни. Споделяме ви 5 от най-разпространените лечебни свойства на червеното вино, като ви обещаваме съвсем скоро да ви разкрием и останалите му чудодейни способности. Наздраве, защото вече знаем, че една чаша червено вино на ден...



Засилва имунитета



Полифенолите, съдържащи се в червеното вино, ограничават развитието на атеросклероза. Антиоксидантите в напитката от своя страна са в пъти повече, в сравнение с тези, намиращи се във витамин Е. Червеното вино, сгрято с малко захар, се използва като средство за борба с настинките и е доказано, че хората, консумиращи го, страдат по-рядко от вирусни заболявания.

 

 

Предпазва от оглушаване


Причината за старческата глухота е умирането на клетки, намиращи се във вътрешното ухо, вследствие напредването на възрастта. Учени от университета в Йерусалим доказали, че прилагането на приема на ресвератрол (съдържа се в червеното вино) намалява степента на загуба на слух, причинен от висок шум и стареенето.

 

1186442

 

 

Стимулира метаболизма

Червеното вино пречиства кръвта, стимулира метаболизма, като намалява нивото на лошия холестерол. Алкохолът във виното, в съчетание с фенолите, спомагат за разтварянето на мастните отлагания.

 

 

Стимулира мозъчната дейност

Разбира се, когато не сте изпили цяла бутилка. Тогава мозъчната ви дейност ще бъде доволно опиянена. В цялата статия си говорим за умерена консумация, а именно такава на червено вино е доказала благоприятния си ефект върху мозъка. Това е така, заради вълшебната съставка ресвератрол, съдържаща се в алкохолната напитка. Точно тя стимулира мисленето и подобрява концентрацията.

 

 

1186443

 

 

Използва се като средство за отслабване

Странно, а? Повечето диети изключват употребата на алкохол по време на спазването си. Но с червеното вино ситуацията е малко по-различна. Според учени в областта жените, консумиращи сгряващата напитка, не са толкова склонни към напълняване като тези, които не я употребяват. Това, разбира се, не означава да нападнете бутилката, а да имате още една причина да се усмихнете днес.

 

 

Казахме ли вече "Наздраве"? :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване