България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Червеното вино е храна

Прочитания: 183
29.07.2014 16:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Във френската култура виното се счита за храна. А когато дойде време за обяд, е нормално и виното да бъде част от масата. 

 

Ако погледнем рационално на нещата и се абстрахираме от факта, че за нас виното е алкохолна напитка, ще успеем да разберем френските традиции. Всичко зависи от културата и начина на мислене. Векове наред във Франция видното е било разглеждано като част от храната, а тук в България като средство за "отпускане" наредено рамо до рамо с ракията. 

 

Виното има изключително полезни свойства - то е антиоксидант и един от най-богатите източници на полифеноли. Най-известният полифенол е ресвератролът. Доказано е, че ресвератролът намалява риска от диабет и предпазва кръвоносните съдове. Всеки знае бабините рецепти да се пие червено вино при ниско кръвно. 

 

Но най-важно е да с съсредоточим върху начина на приемане на виното:  на аромата, цвета и наситеността му. Това си е истински празник за небцето. Разбира се, не забравяйте да го консумирате с мярка. Всяко нещо, колкото и да е хубаво, става вредно, ако се прекалява с него. 

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване