България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 вкусни храни, които ще ви държат хидратирани

Прочитания: 209
11.07.2014 16:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Може би не мислите много за дехидратация по време на останалата година, но през лятото това е супер важно. Особено, когато сте активни на открито или просто сте изложени на слънце повече време. По време на тренировка бързите темпове ви карат да се потите и да разбалансирате нивото на нужните течности в организма. 

 

"Ако пиете по глътка вода на всеки 5-10 минути, когато се движите навън ще поддържате хидратацията на тялото си", казва д-р Бретан Кан. Същото ще направят и тези ароматни храни, с високо съдържание на вода и други жизненоважни хранителни вещества. 

 

1. Краставица 
1331614 

Това е един от най-хидратиращите зеленчуци. Освен това е пълна с витамин C, казва Кан. Блендирайте някоя за да си приготвите студена лятна супа, направете някое освежаващо смути или просто поставете резенчета в чашата си с вода. 

 

2. Семена от чия
1331610 

Тези модерни семена са хидрофилни, което означава, че абсорбират голямо количество вода, когато се добавят към шейкове, мляко или кисело мляко, казва Кан. Когато ги консумирате приемате не само допълнителна течност, а и се наслаждавате на прекрасен вкус. 

 

3. Кисело мляко
1331615 

Нормално или гръцко, притежава протеини, електролити, калции и е 85 % течност. Поръсено с пресни плодове или замразено, това е приятна хидратираща лятна закуска, предлага Кан. 

 

4. Диня
1331613


Има причина на английски да се нарича watermelon - буквално означава воден пъпеш. Динята е пълна с толкова много вода. Едно-две охладени парчета са засищат и хидратират вашия организъм. 

 

5. Студен чай
1331612 

Кан, казва, че студеният чай е без кофеин и това означава, че няма да "изсмуче" всичката вода от вас. Както знаете кофеинът в чая и кафетата дехидратират вашето тяло, но при студените чайове няма такава опасност. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: womenshealthmag.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване