България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

4 начина да се мотивирате за сутрешен крос

Прочитания: 392
24.07.2013 09:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: lambertwm / Foter

Наясно сме, че 30-минутният сутрешен джогинг в парка понякога ви се струва най-жестокото мъчение, за което още сънения ви мозък може да се сети. Мисълта за режещия сутрешен хладен въздух, болките в колената, мускулната треска и евентуалното въргаляне по тревата в паническо търсене на глътка въздух са доста обезкуражаващи.

 

 

 

Но хайде да не преувеличаваме. Именно тази нереалистична картина е една от причините да се връщате под завивките вместо да излезете навън, за да раздвижите тялото си. При тичането правилната психическа настройка е също толкова важна, колкото и физическата подготовка. Ето някои изпитани трикове, които да превърнат кроса в постижимо сутрешно изпитание.

 

 

 

Визуализирайте успеха

Атлетите, които преди тренировка си представят колко добре се справят, изминавайки всеки един метър, са по-склони да се представят великолепно и в действителност. Преди да излезете, не мислете за това, колко жалки са опитите ви да стигнете до заветната цел, а как имате пълен контрол върху тялото си и изминавате без проблем планираното разстояние.

 

 

 

 

Намерете своята мантра

Повтаряйте си някаква думичка или фраза, докато тичате. Тя ще ви помогне да се мотивирате и да сте максимално концентрирани върху това, което правите. Пробвайте с: "Давай!", "Ще успея!", "Ти можеш!" и т.н.

 

 

 

Подлъжете се да излезете навън

Това може би е най-трудната част от целия процес – да изоставите комфорта на дома. Кажете си, че ще излезете само за 5 пет минути, за да отидете до магазина, за вестник или да разходите кучето. Веднъж заключили входната врата и закрачили бодро, шансът да останете на открито за по-дълго време се увеличава.

 

 

 

Усмихвайте се

Да, у нас да се усмихваш на непознати все още се смята за налудничаво, но пък защо трябва да се вглъбявате в оценката на другите. Сложете широка усмивка на лице. Изглеждайки триумфално и прикривайки болката и умората, ще успеете да се залъжете, че изпитанието е напълно преодолимо. Кой знае, някой може да отвърне на ухилената ви физиономия не с недоумение, а със съпричастна усмивка.

 

 

За още идеи за спортна мотивация елате на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване