България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

3 позабравени здравословни съвета

Прочитания: 323
16.07.2013 09:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock / Guliver

Често се впускаме в описване на всевъзможни нови методи за поддържане на крепко здраве и явно забравяме да припомним основните съвети за здраво тяло и ум.

 

Причината да напишем тази статия е, че понякога се фокусираме прекалено много върху детайлите, които подобряват здравето, но забравяме да погледнем тези, които оправят цялата картина.

 

 

1. Спането

 

Спането е може би най-забравяният начин да се поддържа здравето. Едни добри 7 часа сън на нощ са от ключово значение да бъде тялото ви здраво и силно. Само няколко часа по-малко сън през седмицата и ще започнете да трупате килограми. Регистрирани са случаи на до 2 килограма надебеляване само за седмица, следствие на по-малко сън.

 

 

2. Движение

 

Колкото повече се движите и прекарвате повече време на крак, толкова по-добре. Прекарването на няколко часа седмично тренирайки в изолирана среда (да, говорим за фитнеса) няма да оправи генералната картина на вашето здраве, докато прекарвате останалото време в заседнало положение. Телата ни действат най-добре, когато се движат постоянно.

 

 

3. Правилно хранене

 

Тук под правилно хранене се има предвид да се яде това, което е лесно смилаемо от организма. Просто се хранете с това, с което се справя най-добре вашето тяло. Тук няма всевалидна рецепта. При някои това е преработената храна, при други - плодове и месо.

Тялото на всеки един от нас реагира по различен начин на различните видове храни, затова е добре да успяваме да се настройваме към това, което се разгражда най-добре.

 

Още полезни съвети от нас - тук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване