България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

11-те най-добри футболисти в груповата фаза на световното в Бразилия

Прочитания: 205
30.06.2014 12:06 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Guliver/Getty Images

Груповата фаза на световното първенство в Бразилия прилючи. Тя беше белязана от отпадането на световния и европейски шампион Испания, както и другите фаворити от Европа - Англия и Италия. Също така в груповата фаза изгря една нова футболна сила - Коста Рика. Южните съседи Гърция също показаха класа и се класираха напред. Спортс илюстрейтид направи класация, която подрежда най-добрите фубтолисти от груповата фаза на Мондиала. Те са подредени по постове и повечето от тях имат важна роля за класирането във фазата на директните елиминации.


Вратар - Гилермо Очоа (Мексико). Мексиканският страж е една от основните причини страната да се класира за осминафинала. Той допусна само 1 гол в груповата фаза и то при резултат 3:0 срещу Хърватия, когато Мексико вече се беше на осминафинал. С невероятните си спасявания Очоа отказа бразилските суперзвезди.
Десен защитник - Сердж Ойер (Кот Д'Ивоар). Десният бранител на "слоновете" бе най-добрия футболист на тима, който отпадна злощастно в последната минута от Гърция, след като бе отсъдена дузпа за южните ни съседи. Ойер, който е само на 21, участва във всичките голове на тима.
Централен защитник - Кенет Омеруо (Нигерия). Нигериянаправи много силни мачове и заслужено продължи напред. 20-годишният бранител бе най-добрия защитник на тима и истинска преграда пред нападателите на противниковите отбори.
Централен защитник - Рафаел Маркес (Мексико). Опитният защитник, бивш играч на Барселона, показа класата си, като отбеляза попадението, което класира Мексико за осминафинал. Той бе и истински стожер в отбраната на тима и показа, че Мексико има класа да се бори за предно класиране.
Ляв защитник - Делий Блинт (Холандия). Младият защитник на "лалетата" показа невероятна техника, особено в двубоя срещу Испания, където Холандия срази настоящия шампион с 5:1. Негов бе паса при първия гол срещу "ла фурия", при който Ван Перси плонжира за невероятния гол с глава.
Дефанзивен халф - Марсело Диаз (Чили). Чили направи добро впечатление с футбола, който играе. Диаз бе в основата на победата срещу Испания, която класира тима за осминафинала. Той пресираше испанските играчи през целия двубой и заслужено стана играч на мача.
Дефанзивен халф - Джърмейн Джоунс (САЩ). Джоунс е в основата на силните игри на САЩ, които излязоха от една от най-трудните групи, където бяха с Германия, Португалия и Гана.
Десен халф - Хамес Родригес (Колумбия). Бързоногото крило на колумбия развинти защитниците на Гърция, Япония и Кот Д'Ивоар и показа, че ще е апетитна хапка за големите отбори по време на трансферния прозорец.
Ляв халф - Арйен Робен (Холандия). Неостаряващия холандец показа невероятна форма в груповата фаза. Невероятния му гол срещу Испания, при който той надбяга Серхио Рамос, показа неговата бързина и техника. Той заслужено се счита за един от най-добрите играчи в света.
Нападател - Лионел Меси (Аржентина). Бълхата показа невероятна форма в Бразилия и тика своя отбор напред. Преди този Мондиал, той имаше само 1 гол на световни първенства, но с тези 4 в груповата фаза вече показва, че той може да бележи и на най-големия футболен форум.
Нападател - Карин Бензема. (Франция). Нападателят на Реал Мадрид е сред основните виновници за доброто представяне на Франция. Той реализира 4 гола в груповата фаза и показа, че ще е един от претендентите за голмайсторския приз на Мондиала.    

Източник: Sports Illustrated
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване