България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

10-минутна тренировка

Прочитания: 391
31.12.2012 10:12 по статията работи: Александра Цанкова

Как да останем във форма бързо, лесно и приятно

Колко време отделяте за тренировката си? Ако ви кажем, че тя може да отнеме не повече от 10 минути, ще ни повярвате ли? И да не вярвате, следващите редове ще ви докажат, че грешите. Нуждаете се само от 2 петкилограмови гирички и 10 свободни минути, за да извършите следните лесни упражнения:

 

 

Първо: Започнете с 25-30 последователни подскока. Застанете със събрани крака и поставете ръцете до тялото си. Започнете да скачате, разтваряйки краката си на широчината на раменете, а ръцете повдигайте над главата си. Този вид загрявка е познат под името Jumping Jacks.

 

 

Второ: Легнете по гръб със свити в коленете крака и ръце на тила. Повдигате горната част на гърба и краката като последователно започнете да докосвате ляво коляно до десен лакът и обратното в продължение на 30 секунди.

 

 

Трето: Изправете се и застанете с леко разтворени крака, вземете по една гиричка във всяка ръка с длани, обърнати към тялото. Изнесете десния си крак напред и го свийте под ъгъл 90 градуса (внимавайте коляното да не минава нивото на глезена). Повторете упражнението в рамките на 1 минута като сменяте краката.

 

 

Четвърто: С гиричка във всяка ръка, заставате в позиция за лицева опора с длани, обърнати към тялото. Изнасяте десния крак напред, така че да застане между ръцете ви, свит под ъгъл 90 градуса. Върнете се в основна позиция и повторете с левия крак.

 

 

Пето: Застанете в изправено положение, краката – леко приклекнали на ширината на раменете. Ръцете с гиричките са изпънати до тялото. Вдигнете ръце в страни и нагоре. При вдигане на ръцете - вдишвате, при отпускане - издишвате. Повторете 20 пъти.

 

 

Направете малка почивка и повторете упражненията още веднъж. Оставете си минутка за разтягане и вашата тренировка е завършена.

 

 

Ако все още мислите, че 10 минути са прекалено кратко време, надникнете в следващата снимка, за да разберете колко невероятни неща могат да се случат за 600 секунди.

 

da654842-6dbf-327c-5ab3-c7b0d6a96de2

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване