България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Съвети за съвършена стойка

Прочитания: 285
25.08.2013 10:08 по статията работи: Красимира Динева

Можете да я имате, просто поработете върху нея

Източник: inm.com

Колегите от Fitwell.bg ни предложиха няколко лесни стъпки, с помощта на които ще изглеждате перфектно. Правилната стойка е едно от първите неща, което прави впечатление. Да не споменаваме и колко огромно значение има тя за здравето и пълноценното ни движение. Така че бързайте да прочетете какво имат да ви кажат те.

 

 

Ей, стига сте се прегърбвали. На това ли сме ви учили, а? В никакъв случай! Целта ни винаги е била да ви държим гордо изправени и изпъчени. Затова не ни разочаровайте, а се вземете в ръце. Упражнявайте добрата стойка всеки ден и, рано или късно, ще я получите. Междувременно, нека ви дадем три добри идеи за следване.


1) Първата е хипер лесна за реализация. За да я осъществите, заемете изправен стоеж, с ръце близо до тялото и с обърнати напред длани. Въпросната ротация на ръцете ще ви накара да почувствате известно "дърпане" в раменете и неминуемо ще ви заповяда да изправите гърба. Изпълнявайте това движение поне веднъж в седмицата и бързо ще се отървете от лошия навик да се пречупвате на шест.


2) Ако работите в седнало положение, пред компютър, помислете за вариант да намерите алтернатива на стола. Фитнес топката е добро предложение. Не е необходимо да седите през цялото време върху нея. И един час на ден ще ви е достатъчен, за да се възползвате от благоприятното ѝ влияние.


3) И не на последно място: напомняйте на тялото си каква е задачата му. Сложете листче с надпис "Изправи се!" някъде, където ще го виждате през цялото време. В забързаното ежедневие често забравяме за най-важните неща и е хубаво да се подсещаме за тях.

 

 

Още от Fitwell.bg:

 

Дзен в аквариум по вашия начин

 

 

Виж! Море от облаци

 

 

От двете страни на масата: Ина и Лилия

 

 



Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване