България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Съвети за здрава кожа

Прочитания: 192
05.09.2014 11:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Здравата кожа е много важна и за двата пола. Когато човек се погледне в огледалото може да съди и за здравословното си състояние. Освен това хубавата кожа повдига самочувствието и увереността. За да бъде секси един човек трябва да се чувства така. Ето какво трябва да правите, за да имате хубава кожа. 

 

1379731

 

 

 

 

1. Кремове за лице


Има стотици козметични продукти, които се грижат за здравето на кожата. Някой са доста ефективни, ако бъдат използвани правилно. Важно е винаги да проучвате предварително марката, която имате намерение да използвате. Бъдете наясно с типа кожа, която имате и от какво точно се нуждаете. 

 

 

2.  Бъдете бдителни


Нужно е постоянно да наблюдавате кожата си. По този начин ако имате някакъв здравословен проблем или просто дерматологични неразположения ще ги забележите от рано. Така ще имате възможността да действате навремено и да отстраните проблема. Кожата е най-големия орган в тялото и той е много показателен за цялостното ни състояние. 

 

 

3. Хигиена


Чистата кожа е секси. Всяка сутрин и вечер измивайте старателно лицето си. Не пропускайте да използвате маски поне веднъж седмично. Много е вредно за кожата, когато жените си лягат с непочистен грим. Така всичко се абсорбира и става част от клетките на лицето ви. 

 

1379732

 

4. Алкохол


Алкохолът съдържа ацеталдехид. Това е основният му компонент. Ацеталдехидът има свойството да спомага за "лющенето" на кожата. Освен това, прекаляването с алкохола води до цироза на черния дроб. Щом алкохола уврежда толкова силен орган като черния дроб, представете си какво може да стори на кожата ви.

 

 

5. Подхранвайте кожата си


Много е важно да приемате вещества, които да подхранват кожата ви отвътре. Както казахме кожата е като огледало. Затова е важно да се наблегне върху здравословното хранене. Всичко в организма ни е свързано. За да изглеждате добре, трябва да бъдете здрави.

 

 

 Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Flowin Bulgaria |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване