България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Сауна след фитнес = срам и позор в леглото

Прочитания: 575
02.04.2013 16:04 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: thinkstockphotos.com

Може и да го обичате горещо и под пара, но вашите плувци хич не го обичат! Всяка отделена минутка на сауната след сериозна тренировка, може да се окаже смъртоносна за бъдещото ви поколение, твърди проучване на списанието "Human Reproduction".

 

Тестовете на учените показали, че мъже, които в продължение на три месеца, два пъти седмично посещават сауната за по 15 минути след тренировка, са имали внезапен и голям спад на броя произвеждани сперматозоиди. А за да възстановяват първоначалните си нива, на тези мъже им е отнело цели шест месеца.

 

Ако искате плувците ви да са в идеална форма, трябва да ги държите на температура с два градуса по-ниска от телесната. Не случайно природата ги е отделила в торбичка. Всяка жега, която насилствено повишава температурата им, има негативен ефект върху производството им, смята автора на проучването д-р Андреа Гарола от Университета в Падова, Италия.

 

Макар и за доста дълъг период, времето прекарано в сауната да не е дало отражение, проучването ясно показва, че после изведнъж следва спад. Подобен ефект може да има и гореща вана или държането на лаптопа върху таза ви. 

 

За да не се стига до ситуация, в която кошничката ви да остане празна, няма да е зле да прочетете нашите шест съвета за правилно хранене, които ще ви направят Херкулес в леглото. 

 

Ако имате мнение по въпроса, може да се присъедините към нашето спортуващо общество във фейсбук страницата ни и да споделите вижданията си. Молим ви обаче, не споделяйте снимки на плувците си :)

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване