България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Разбиване на митове - здравословния живот излиза скъпо

Прочитания: 192
26.03.2013 18:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Flickr/dashamayoga

Отдавна битува мита, че здравословното хранене и здравословния живот като цяло изискват значителни количества финансови средства. И, че трябва да си богат да можеш да си позволиш да се храниш добре и да поддържаш тялото си във форма. Е, не е така.

 

Съществуват десетки начини да подобрите здравето си, и пак да не ви излезе скъпо, та дори да спестите. Заемайки се с нелеката задача за цялостна промяна на начин на живот, трябва да сте готови да направите някои жертви, но с малко упорство, търпение и целеустременост съвсем скоро ще разберете, че е имало защо.

 

Пренасочете паричните потоци. Да, започвайки със здравословния живот ще имате повече разходи за фитнес и тренировки, но пък грижата за здравето е цялостна и не се изчерпва само с тях. Така ще трябва да намалите или най-добре спрете с алкохола, цигарите и излизанията, които са свързани с недоспиване. Тези спестени пари не само биха покрили разходите ви за тренировки, но дори и трябва да ви останат.

 

Трябват пари за добавки. Трябват, ако ще спортувате професионално или ако имате свободни пари. Ако нямате пари или ако не ви е наложително, липсата на добавки в никакъв случай не е знак "стоп" за започването на здравословен режим. Не забравяйте, че тази индустрия е съпътстваща и благопожелателна, и в разнообразната и питателна храна се намират всички нужни на организма хранителни вещества.

 

Здравословната храна е скъпа. Дори да е така, ако изхвърлите от менюто си всичката нездравословна храна, ще ви останат пари за може би по-малко, но по-здравословна такава. Приготвяйте сами храната си, за да знаете какво точно ядете и за да се въвлечете в собственото си благоденствие още повече.

 

Био храните са супер скъпи. Така е. Но така или иначе не сме открили досега безспорно изследване, според което вършат чудеса. Да се ядат много полезни храни и да се диша замърсения въздух в града е поза. Да, прекрасно е да се ядат органик продукти, но ако се вмествате в бюджет и нямате пари за тях, не е болка за умиране и, да се повторя, не е спирачка по пътя към здравословния живот. И пак ще напомня, да се яде разнообразна здравословно домашно приготвена храна е напълно достатъчно откъм диета.

 

Неочаквана полза - спестявате от медицински разходи. Всяко силно и здраво тяло е резистентно към, и се справя по-лесно с, всяко заболяване. Затова след време ще спестявате откъм разходи за медикаменти и болнично обслужване.

 

Звучи страхотно, нали! Просто каже "Здравей" на своето ново Аз.

 

<<facebook.com/Sportuvai.bg>>

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване