България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Лична история: Илиян Найденов

Прочитания: 4148
29.04.2013 18:04 по статията работи: Sportuvai.bg

Илиян Найденов е на 19 години, от град Монтана. На последното Републиканско първенство по фитнес и културизъм заема 6-то място в категория до 75кг. при младежите.

 

Чудите се защо пускаме историята му ли? Защото трябва да се чуе (и да се чува по-редовно) за всеки един младеж, който има градивна цел пред себе си, работи усилено за реализирането й, и най-накрая постига страхотни резултати в начинанията си.

 

Здравейте, казвам се Илиян Найденов, от гр. Монтана. Занимавам се с фитнес от 5 години, и обичам този спорт. От тази година вече официално съм състезател на Българската федерация по фитнес и културизъм, след участието ми на републиканското първенство на което се класирах в топ 6 за своята категория.

 

Всичко това се случи благодарение огрмоната подкрепа на Иван Янев, който беше мой учител, треньор и спонсор, а тренировъчния процес премина във фитнес център "Силвър Джим". Преди се лутах и търсех информация в интернет и в други фитнес зали, но повечето пъти или не намирах такава или тя беше напълно грешна. Благодарение на треньора достигнах толкова далеч въпреки всички трудности през които преминах. Най-голямата от тях беше малкото време с което разполагахме. Целия подготвителен период беше само 40 дни, а работата беше найстина много. Диетата беше строга, лишавах се от много храни, но си заслужаваше. Колкото по-близо беше състезанието, толкова по трудно ставаше. Тренирах по 2 пъти на ден, спях следобяд за да мога да се възстановявам, правех по час и половина кардио всеки ден, хапвах 5-6 пъти дневно и така до деня на състезанието.

 

Треньора винаги ни насърчаваше и помагаше в всички трудни моменти, той успя да ни докаже, че без медикаменти може да се постигнат невероятни резултати, важно е човек да не се отказва и да продължава винаги напред и нагоре. Искам да благодаря на всички които ме подкрепяха и ми помагаха през целия подготвителен период, а именно на моята майка, за всички часове прекарани в кухнята, на приятелката ми която изтърпя всичко и ми помагаше да спазвам режима, на най-близките си приятели за това, че ме насърчаваха и вярваха в мен, и най-вече на Иван Янев – моят личен треньор и учител, благодаря за всичко.

 

Фитнес център "Силвър Джим" можете да намерите в Sportuvai.bg тук >>>

 

Тренировката на Илиян:

В началото наблягане на базови упражнения с дъмбели и щанги, а последните 2 седмици преди състезанието на кабелни тренировки използвайки предимно уреди и скрипци. Всеки ден в продължение на час и половина кардио тренировка за изгаряне на колко се може повече мазнини. Диетата: предимно протеини (месо) и въглехидрати (ориз).

 

4ce6ed72-66da-66d4-bb6d-1e2395e52b26

 

67833c85-6380-e60c-5514-85448a52472d

 

9887524c-49ce-5f95-d57e-d1fb6a22b853

 

Последвайте Sportuvai.bg и във Фейсбук на: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване