България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Висене, въртене... на пилон

Прочитания: 643
13.01.2013 09:01 по статията работи: Марина Митева

Запознайте се с най-новата мания "Фитнес на пилон"

Източник: mirogled.com

Какво е първото нещо, което ви изкача в ума, когато чуете "танци на пилон"? Естествено - стриптизьорка. Ама, сега, нека уточня, че вече тези танци навлязоха и в спорта. Сигурно сте чували за съществуването на понятието "фитнес на пилон". И това става все по-популярно сред дамите. А предимствата се оказват доста. Но нека започна от самото начало.


Какво представлява?


Самият спорт е смесица от акробатични движения, аеробика и екзотични танци, както и сами се досещате. Включва катерене, висене, плъзгане, увиване около пилона, правейки най-различни фигури. Важно е да се отбележи, че наистина се натоварват всички мускули на тялото.


Колко вида са?


Pоle Dancing са цели три вида. Като първият се нарича "екзотични танци" и изцяло се препокрива с масовата представа за стриптийз. Вторият тип е "фитнес на пилон", който както вече уточнихме е завладял целия свят с екзотичния и сексапилен начин за поддържане на формата. А третият вид е "състезателни танци". Да, правилно ме разбрахте, организират се и състезания по танци на пилон, за които се изискват уникални умения.


Предимства на "фитнеса на пилон"?


Освен секси движенията, които се получават при танцуването на пилон, има ли и други предимства? Да, разбира се - щом се е превърнал чак в спорт. Развива гъвкавостта, стяга мускулатурата (дори по-добре и от упражненията с фитнес уредите). Определено е една идеална кардио тренировка, а и не напоследно място - кара жените да се чувстават по-желани и самоуверени. Този спорт е предназначен за дами (мъжете да не се сърдят, ама сори). Като хубавото е, че наистина в залата няма пощипвания или някакви други неприлични подмятания. Спортът си е спорт.


Ако успеете да преодолеете срама и ви се струва интересен, тогава пробвайте. Вече и в България е лекичко навлязал, така че няма да имате пречки по намирането на точното място. Може пък наистина да е забавно.

 

А това клипче с издънки, определено е забавно:

 

 

Между другото, имаме си чудесна Фейсбук страница, която може да ви е полезна с много подобни статии: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване