България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Весо Овчаров (Red Bull): Изпълнихме своята мисия в Хаваи

Прочитания: 236
27.03.2014 12:03 по статията работи: Боян Кърпачев

Последната част на една хавайска епопея с парапланер

Представяме ви последната част от епичното приключение на Веселин Овчаров, един от най-добрите парапланеристи в България, на далечните Хавайски острови. Екстремният спортист сбъдна мечтата си да полети над това райско кътче от планетата, благодарение на най-популярната енергийна напитка - Red Bull.

 

Дните започнаха да се изнизват един след друг в чакане на подходящите условия. Накрая решихме просто да удължим престоя си с още 4 дни. Сложихме си краен срок за опити до 11:00 ч. на предпоследния ден. Идеята бе да бъдем навреме за самолета.


Този час, който бяхме фиксирали, вече минаваше. Никой от групата не споменаваше за тръгване, а аз дори направих един неуспешен опит, за щастие без контузии. По-късно се преместихме може би на най-неприятния старт. Поне там вятърът идваше от правилната посока. Всички заехме стартови позиции.


Часовникът показваше почти 1:00 ч. следобед. Теоретично ние нямахме възможност да литнем и да избегнем неприятната пътека. Това от своя страна увеличи риска от неприятности. И тогава дойде магическият момент, в който духна слаб ветрец от правилната посока. Благодарение на него след цялата тази еуфория от 9-дневно чакане, ние успяхме да излетим един след друг, точно както го планирахме в началото.


Това бе невероятно облекчение за целия екип. Секунди по-късно, когато съзряхме гледката под нас и около нас, определено всеки започна да крещи от възторг. Това бе неописуема красота, която изглеждаше като неземно природно съкровище, благодарение на въздуха, който се променяше постоянно.


Всичко това ни зареди успоредно с мисълта за Дани, чиято мечта сбъднахме току що. След това се впуснахме в спиращи дъха акробатики над всички тези остри, назъбени скали и форми. За финал кацнахме на плажа, който наподобяваше малко късче от рая. Няколко отшелника ни посрещнаха с овации за въздушното шоу. Птиците изглеждаха като интересни по форма и цвят водопади, а огромните вълни се забиваха в брега. Това беше само част от красотата, която допълваше гледката и емоцията от този велик полет.


Не след дълго аз и Петър сгънахме планерите, нарамихме чантите и се запътихме към 22 километровия трек, който ни предстоеше. Само 6 часа по-късно преминахме през тази дистанция с 24-килограмовите чанти. Така завърши нашата щастливо изпълнена мисия и приключение в Хаваи!

 

Изказваме за пореден път големите си благодарности към екипа на Red Bull България за оказаното съдействие и предоставения материал.


1233373
Jorge Atramiz / Red Bull Content Pool

 

1233374
Jorge Atramiz / Red Bull Content Pool

 

1233375
Jorge Atramiz / Red Bull Content Pool

 

1233376
Jorge Atramiz / Red Bull Content Pool

 

1233371
Jorge Atramiz / Red Bull Content Pool

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване