България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ски център "Бяла черква"

Прегледан 3093 пъти
Бъди първият, ДОБАВИЛ В ЛЮБИМИ
Адрес: Куклен
Тел.: 032 / 633455
Условия за хора с увреждания: НЕ
Спортове
Ски
Обща информация

Ски център "Бяла черква" се намира на 37км южно от град Пловдив. Дължина на пистата 1100м., ширина 25-30м., денивелация 180м. Надморската височина на ски-центъра е 1600м. Профилът в горната част на пистата е подходящ за слалом и гигантски слалом. В средната част е с по-малък наклон. В долната част наклонът отново се увеличава и е подходящ за слалом, гигантски слалом и паралелен слалом. Пистата е привлекателна за напреднали и средно добри скиори и аматьори. Дава възможност за провеждане на градски и регионални ски състезания.

Пистата се обслужва от ски влек тип "котва", българско производство. Дължината на влека е 960м., има 32 теглича с котви за двама човека. Капацитетът на влека е 250 скиора на час.

През 2003 година край пистата е построена чайна - неголяма дървена постройка с тераса с маси и дървени пейки.

Пистата се обработва от един ратрак.

До ски център "Бяла черква" се стига по добре поддържан асфалтов път. Подходящи за паркиране на автомобили са зоната на ресторанта и манастира, от където по обслужваща с лек наклон малка писта се отива до долната част на пистата. Връщането към паркинга става от горната част на пистата по писта, водеща към ресторанта.

Съобщи за неточност
Всички места за спортуване
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!