България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Мотоциклетен клуб "Морски братя"

Прегледан 441 пъти
Бъди първият, ДОБАВИЛ В ЛЮБИМИ
Адрес: Бургас, Бургас
Тел.: 0887 714 662; 0888 984 355
Email: morskibratia@abv.bg
Условия за хора с увреждания: НЕ
Спортове
Мотоциклетизъм
Обща информация

Клубът "Морски братя" /Sea Brothers/е регистриран в гр. Бургас през 2007 г. като основната му цел е да възроди мото движението в региона.

Още с появявата на първите мотоциклети в гр.Бургас в началото на миналия век сред мотористите в града назрява идеята за организирано мото движение. Спортните мото клубове, състезанията по мотокрос и дори обикновените мото сборища преди Втората световна война, накарали обществеността на града да забелязва хората яхнали мотоциклетите си и профучаващи по булевардите. Към началото на 60-те години мотоциклетът освен средство за придвижване, работа и спорт става много популярен и за мототуризъм. Много млади ентусиасти на малки и големи групи обикалят по пътищата на страната, че дори и извън пределите и. Още са живи спомените за големи колони мотоциклети тръгнали по новите пътища на България. В по-ново време в гр.Бургас имаше няколко опита за активни мото клубове, които по една или друга причина и за съжаление се оказаха неуспешни – “Морски ангели”, “Нощни ездачи” и “Мото група – Бургас”.

В началото на 2006 г. сред група каращи заедно ентусиасти възникна идеята за нов мото клуб, който да има по-различна философия, цели и начини на съществуване. Част от тях бяха участвали вече в създаването и живота на традиционните мото клубове и си имаха представа с какво им предстои да се захванат. Мото клуба като организация преди всичко е обединение на мотоциклетисти, общуващи помежду си и имащи желанието да се отличават от общата маса на себеподобните. Това бе водещото при раждането на „Морски братя”, което бе предшествано и от редица организирани събития - Откриването на летния сезон – 2006 г., посетено от над 200 човека; по средата на лятото - Деня на мотоциклета отбелязан с мото шествие из улиците на Бургас, а в края на мото сезона бургазлии вместо да го закрият си пожелаха топла зима с Откриването на зимният мото сезон, с което „предизивкаха” и рекордни „зимни” температури. Коледа - 2006 събра над 25 моториста, които облечени като дядо Коледа и свитата му внесоха доста усмивки сред гражданите на Бургас. По време на мото сезон – 2006 не остана мото събор в България, на който да няма представители от града. Всичко това за пореден път доказа, че Бургас се нуждае от сериозна мото организация, която активно и усилено да работи за развитието на мото движението в региона.

В началото на 2007 г. бе взето решение клуба да организира мото среща в Бургаски регион като за най-подходящ бе избран месец септември – да имат възможност всички участници да отнесат вкъщи малка частичка от отминаващото лято. „Мото среща на брега” събра в к-г „Черноморец” над 2000 любители на моторите, като лошото време не попречи на доброто настроение и тя се превърна в едно от най-добрите мероприятия за годината.

През 2007 и 2008 г. мотоциклетистите от МСС”Морски братя” организираха станалите вече традиционни откривания на летния и зимен мото сезон, честването на националния празник на България – 3-ти март, както и отбелязването на 1-ви юни – Международен ден на детето.

За жителите на града стана нормална гледка да видят преминаваща по улиците стройна колона от мотоциклети. Отдавна те разбраха, че МСС”Морски братя” носи положителен заряд и клуба е обединение на хора с еднакви възгледи и интереси.

Локация на картата
Съобщи за неточност
Всички места за спортуване
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!