България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Една добра тренировка за кардио с въже

Прочитания: 186
26.06.2014 18:06 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: БТА/AP

Повечето от вас са гледали филмите за Роки Балбоа, който прави серия от изтощаващи тренировки. Една от най-изтощаващите тренировки, която Роки прави, е скачането на въже. В действителност правилното използване на въжето може да е една много добра кардио тренировка и да разнообрази бързо омръзващите бягане и каране на колело.


1. Скачайте на въже за 60 секунди. Правете нормални подскоци, като се приземявате на двата си крака.


2. Лицеви опори под формата на буквата Т. Заставате за лицева опора, може да сложите в ръцете си малки тежести, и вдигате дясната си ръка над главата, след това я връщате долу и вдигате лявата. Това е 1 повторение. Направете между 8 и 12.


3. Скачане на въже със смяна на краката. Започнете с единия крак отпред, а другия отзад и като скачате си сменяйте краката.


4. Застанете в поза за правене на лицева опора, след това повдигнете десния си крак нагоре, задръжте няколко секунди и го върнете. След това вдигнете левия си крак пак а няколко секунди и го върнете. Това е 1 повторение. Направете между 8 и 12 повторения.


Направете тази тренировка между 3 и 5 серии, като почивката между отделните серии е 90 секунди, а между отделните упражнения - 30 секунди.

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване