България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Red Bull Soapbox за първи път в България, присъедини се и ти!

Прочитания: 629
30.05.2014 14:05 по статията работи: Sportuvai.bg

Състезание за оригинални идеи и силни усещания

Източник: red bull content pool

За първи път в България ще се проведе надпреварата със самоделно направени колички Red Bull Soapbox. Целта на състезанието е една - всички да се забавляват. В него могат да участват всички желаещи, стига да са над 18 години и да сформират отбор от 4-ма. Ентусиастите трябва сами да моделират своя безмоторен автомобил и да се регистрират за участие на официалния сайт на събитието до 30-ти юни: www.redbullsoapbox.bg.

Правилата за участие са свързани с безопасността на придвижване, атрактивността на екипа и най-вече с щурия и нестандартен дизайн на автомобила. Важно е колата да е безмоторна, да има спирачки, да е оригинална и невиждана до сега, както и да е съпроводена от екип-смелчаци. С Red Bull Soapbox всеки има възможност да мисли новаторски, да развихри въображението си и да твори свободно. А за гориво може да използва единствено силата на отбора си, с чиято помощ ще трябва да преодолее трасето.


Жури от публични личности с "бензин в кръвта" ще избере от изпратените заявки за участие и скици отборите-финалисти, които не трябва да надвишават 70 от цялата страна. Те ще могат да покажат на живо своите уникални самоделни колички, като се спуснат по бул. Черни връх в гр. София на 28 септември 2014г. Всеки отбор има право на едно спускане, с което да стигне успешно и най-бързо до ФИНАЛ-а и да спечели сърцата на публиката и журито. Отборът, който спечели 1-ва награда ще замине за Световните серии по гмуркане от скали-Red Bull Cliff Diving в Рио де Жанейро, Бразилия благодарение на организаторите от Red Bull. Подгласниците ще получат съответно 2-ра награда: пътуване до Хангар 7 в гр. Залцбург, Австрия (уникален център с колекция от исторически самолети, хеликоптери състезателните автомобили на Формула 1), както и 3-та награда: 8 билета за шоуто Night of the Jumps в зала Арена Армеец София.


Red Bull Soapbox е състезание, проведено за първи път в Белгия през 2000г. До този момент, то е обиколило над 20 държави. Навсякъде Red Bull Soapbox обединява хората с творчески заряд, смелост и умение да майсторят. То е предизвикателство както за начинаещи, така и за опитни състезатели.


Състезанието Red Bull Soapbox отразява изцяло духа на известната марка, а именно да се закачаш с живота и да не СЕ взимаш много на сериозно. Състезанието в прекия смисъл на израза "дава крила" на участниците за едно невероятно изживяване, както и намигва на зрителите и журито да не са прекалено строги и взискателни. Независимо в кой град и държава се провежда, Red Bull Soapbox влияе върху доброто настроение на всички хора. Подготовката, селекцията и самата надпревара са толкова атрактивни и забавни, че не ни е възможно да си помислим за друго освен за Red Bull – 100% оригиналност, която не може да бъде копирана по никакъв начин.

1294081
Източник: Enrique Castro Mendivil/Red Bull Content Pool

 

1294079
Източник: Enrique Castro Mendivil/Red Bull Content Pool

 

1294083
Източник: Enrique Castro Mendivil/Red Bull Content Pool

 

1294080
Източник: Enrique Castro Mendivil/Red Bull Content Pool

 

И едно видео:

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване