България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 упражнения за намаляване на стреса

Прочитания: 619
28.09.2016 11:09 по статията работи: Sportuvai.bg

5 упражнения за намаляване на стреса

Време е да преборим стреса. Трябва за винаги да го премахнем от живота си, ако искаме да живеем дълго и пълноценно. Той е причинител на повечето съвременни болести, сред които диабет, рак, сърдечни болести и затлъстяване. Трябва коренно да променим живота си, ако искаме да премахнем стреса за винаги. Нека започнем с няколко лесни упражнения, които ще ни помогнат да премахнем стреса. 

1. Пеперуда. Това упражнение идва от йогата. За него най-важното е да се отпуснете и да дишате дълбоко. Застанете както е показано на снимката и само дишайте, докато не забравите всичките си проблеми. 
1369353
2. Бокс. Не е нужно да се биете с друг, просто изкарайте всичкия си яд на боксовата круша и ще усетите облекчението след тренировката. Но не си изкарвайте яда на някой друг, защото това ще доведе до повече проблеми. 
1369356
3. Кардио. Излезте да побягате и ще забравите за всички притеснения или пък покарайте колело до някой добро местенце извън града. Научно доказано е, че кардиото помага да се отпуснете и да намалите стреса. За това не губете уикенда в притеснения и ядове, а излезте да побягате в това хубаво лятно време. 
1369357
4. Разтягане. Това също може да ви помогне да намалите стреса. Докато го правите, ще забравите за не стигащите пари в семейството или за проблемите на работното място. Просто ще се принесете на друго място и ще се почувствате по-добре. 
1369355
5. Тай-чи. То не само помага на тялото ви да стане по-здраво, но и ви помага да си укрепите ума.

1369354

Източник: Fitwell.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване