България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5-те най-сигурни унищожители на махмурлука

Прочитания: 733
18.02.2017 11:02 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Науката е доказала, че хората са "във върха" на махмурлука около 12 часа, след като са започнали да пият. Това може да обясни, защо толкова много култури измислят различни лекарства за махмурлук. 

 

Сега ще ви покажем 5-те най-сигурни неща, премахващи махмурлука от живота ви!

 

1. Блъди Мери 
1331878 

Коктейлът е бил измислен през 1920 г., като е бил използван за ефективно средство срещу махмурлука. Очевидно е бил толкова вкусен, че хората са решили да го пият и преди и след махмурлука. 

 

2. Кисели краставички
1331879 

Добре известна баналност е, че на всяка бременна жена  се дояждат кисели краставички. Но ако за момент се замислим за симптомите на ранната бременност - гадене, подуване на корема, чувство за загуба на равновесие, ще открием огромните сходства с махмурлука. 

Така че има смисъл сокът от кисели краставички да помага в борбата. Причината е, че в сока се съдържат електролити, които помагат на тялото да се възстанови. Известно е, че както слабите, така и силните киселини и основи съдържат електролити. 

 

3. Мазна закуска
1331874 

Късна нощ, ранна утрин, това няма значение. В момента, в който човек види една обилна закуска, като мазна баничка, пържени яйца или хамбургер, веднага забравя за махмурлука и се чувства в пъти по-добре. Въпреки че науката е малко скептична към този метод, ние можем да ви напомним за плацебо-ефекта. Ако си мислите, че се чувствате по-добре, започвате да се чувствате по-добре. 

 

4. Аспирин
1331877 

Южнокорейски изследователски екип, наскоро публикува проучване, според което махмурлука е причинен от възпалителна реакция в нервната система на организма. В Южна Корея е най-високият процент по консумация на твърд алкохол на глава от населението (явно проучването не е включвало България или Русия) и интересът им към темата е доста разбираем. 

Много хора използват хапче аспирин и чаша вода като превантивна мярка срещу махмурлук, но бъдете внимателни. Смесването на алкохол с аспирин може да доведе до увреждане на лигавицата на стомаха и да подложи черният ви дроб на още по-голям стрес. 

 

5. Не пийте

1331876

 

Единственото нещо, с което всеки учен се съгласява, е че 100 процентов начин за избягване на махмурлука е да НЕ ПИЕТЕ. Ако избегнете пиенето на първо място, тогава ще избегнете и последствията от него...

Е успех с този план. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: liquor.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване