България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 съвета за по-добър живот

Прочитания: 409
24.09.2016 12:09 по статията работи: Sportuvai.bg

5 съвета за по-добър живот

За да имате по-добър живот не трябва само да си намерите хубава работа и да създадете семейство и да имате пари. Добрият живот означава здраве и щастие. Ето няколко съвета как да се чувствате по-добре и да живеете правилно. 

Стартирайте деня си с протеини и мазнини. Закуската е най-важното хранене през деня. То ви помага да започнете деня си правилно и да имате енергия през целия ден. Също така закуската ви помага да приемете по-малко калории през деня и ще успеете да тренирате пълноценно. Мазнините и протеините са съставките, които трябва да присъстват на закуската ви, но мазнините трябва да са полезни, от зехтин, авокадо, риба, ядки. 

Не бройте калориите, не гладувайте. От броенето на калории и гладуването няма смисъл. Няма да постигнете голяма промяна в теглото си, само ще се чувствате нещастни. Все пак трябва да се ограничавате в храната, но не бройте всяка една калория и не се лишавайте от разнообразната и качествена храна. 

Наспете се добре. В днешното забързано ежедневие, не винаги остава време за хубав и пълноценен сън. Стресът допълнително пречи на хубавия сън, което може да се окаже вредно за организма ви. Най-добрият начин да заспите правилно е 30 минути преди да легнете да изключите всякаква техника и да четете книга или просто да седнете ида дишате. 

Тренировка. Това е най-важното нещо, ако искате да имате здравословен и пълноценен живот. Хубаво е да имате кардио през деня, силова тренировка, гъвкавина, всякакво движение е важно. По този начин тялото ви се чувства по-добре и вие ще сте по-здрави. 

Приемайте минерали. Важно е да приемате жизненоважните минерали калций, магнезий, желязо, протеини, въглехидрати и други подобни. Те подпомагат работата на организма ви и ви помагат да се чувствате в енергия и пълноценни.

 

 


Източник: Fitwell.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване