България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 мита за храненето за спортуващи

Прочитания: 402
22.09.2016 12:09 по статията работи: Sportuvai.bg

5 мита за храненето за спортуващи

Всеки знае, че когато тренираме, трябва да се правим правилно. Това не означава, че трябва хапвате по време на самата тренировка. Но е важно да се храните правилно, за да можете да си набавите необходимите хранителни вещества, които да ви помогнат да подобрите представянето си по време на тренировка. Ето 10-те най-големи мита, свързани с храненето на спортистите. 

1. Захарта по време на тренировка не помага. Захарта под формата на глюкоза е важна и е един от най-добрите източници на енергия по време на тренировката. Глюкозата бързо се абсорбира от организма и ни дава прилив на енергия, с който ще можем да подобрим тренировката си. 

2. Няма правилна пропорция на диетата ви. Това означава, че твърденията на диетолозите да приемате 60 процента въглехидрати,20 мазнини и 20 протеини или друг вид пропорция не трябва да се използва. Всеки човек има различна нужда от хранителни вещества и трябва да се изготви индивидуален хранителен режим. 

3. Не яжте въглехидрати преди състезание. Ако се състезавате или имате важна тренировка, в която искате да видите на какво ниво сте, не трябва да приемате въглехидрати преди това. Те ще ви тежат и няма да ви позволят да се представите по-добре. 

4. Мазнините ще подобрят представянето ви. Това е поредният мит, който не е верен. Мазнините няма да ви помогнат да подобрите тренировките ви, а ще ви помогнат да заздравите сърцето си, което ще работи по-добре. Но това не означава, че ще тренирате по-добре. 

5. Схващанията са причинени от дехидратацията. Това може да е една от причините, но основната

 

 

Източник: Fitwell.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване