България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 грешки, които правите всеки ден

Прочитания: 387
20.08.2014 12:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Всеки от вас иска да живее здравословен живот. Но понякога някои хора се престарават. Ето 5-те грешки, които всеки от вас прави всеки ден.

1. Миете си зъбите сутрин веднага след закуската. "Миенето на зъбите веднага след храни, богати на киселини, могат да навредят на емайла", обяснява Марк Уолф, преподавател в колежа по стоматология в Ню Йорк. Изчакайте 40 минути след ядене и тогава си ги измийте.

2. Шофирате с отворен прозорец. Замърсяването на въздуха, особено по натоварените булеварди, където има много трафик е с 10 пъти повече от обикновени. Изгорените газове от автомобилите могат да причинят главобол, а по-сериозните болести са рака и сърдечните болести.

3. Топлите обяда си в пластмасови купи. Свободните радикали от микровълновата фурна в комбинация с химикалите на пластмасовите купи образуват БПА, което е основният причинител за раковите заболявания. По добре топлете храната в чиния или яжте свежи храни.

4. Шофирате след работа пийнали биричка. Може да сте в нормите, които са предвидени от закона за съдържание на алкохол в кръвта, но изследвания показват, че тези, които са със съдържание на кръвта близко до позволената имат вероятност от 46% да направят катастрофа.

5. Проверявате си пощата преди лягане. Това е грешно, защото ако има някоя лоша новина на работа, вие ще я прочетете преди лягане, което ще ви навреди на съня.

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване