България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5х5 силова тренировка

Прочитания: 600
23.09.2016 12:09 по статията работи: Sportuvai.bg

5х5 силова тренировка

Това е нов вид тренировъчна програма, която цели да увеличи силата ви. Тя ще ви помогне и ще подобри вашето представяне във фитнеса. 

Как работи тази тренировка? 

- Тази тренировка комбинира различни упражнения и по този начин вие ще натоварите цялото си тяло, а не определена мускулна група.

- Честотата на тренировки. Това означава, че по време на тази тренировка почивката почти липсва, което я прави изключително трудно, но ще ви помогне да изгорите ненужните килограми. Също така трябва да се прави 2-3 пъти седмично. 

- Увеличаване на тежестите. Това е основната характеристика на тази тренировка. Трябва с всяка серия да увеличавате килограмите, които вдигате. Няма значение дали тренировката е с дъмбели или с щанга, трябва да увеличавате теглото. 

- Защо се казва 5х5. Името е избрано просто, като целта е да се разбере каква е тренировката. В нея са преплетени 5 упражнения, които трябва да се правят 5 серии, а в сериите повторенията трябва да са по 5. Просто е, нали?

- Вариациите на тази тренировка са 2, като трябва да ги редувате, а самата 5х5 тренировка трябва да се прави 3 дена, последвани от 2 дена почивка. 

Тренировка номер 1.

- Клек с щанга. 

- Вдигане на дъмбели вместо лежанка.

- Вдигане на щанга за рамо и гръб. Вземете щанга, като хватът е на 2 педи от краищата, наведете се леко на пред и вдигайте щангата към гърдите, без да мърдате тялото си. 

- Набирания с тежести. 

- Дърпане на въже за трицепс. 

Тренировка номер 2. 

- Клек с дъмбели. 

- Мъртва тяга. 

- Вдигане на дъмбели за бицепс. 

- V коремна преса.

- Гръбна преса.

 

Източник: Fitwell.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Be Shape Studio  5 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване