България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

3 бързички рецепти с яйца, с които да разнообразите тразпезата по празниците

Прочитания: 699
10.04.2017 12:04 по статията работи: Sportuvai.bg

Наближава Великден и вече със сигурност повечето от вас са накупили необходимото количество яйца за боядисване. Предлагаме ви 3 лесни рецепти, включващи яйца, които могат да ви помогнат в случай на излишно останали яйца.

1. Вегетариански бифтек с яйца

Продукти за 5 порции:

  • 600гр. картофи

  • 250гр. грах

  • 2 моркова

  • 1 парче целина

  • 100гр. ориз

  • 1 пакетче краве масло

  • 7 яйца

  • 50гр. брашно

  • 75гр. галета

  • 1 с.л. ситно нарязан магданоз

  • черен пипер

  • сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите и ги настъргваме на ситно ренде. Нарязваме на ситно морковите и целината и ги сваряваме в малко вода. Поотделно в подсолена вода сваряваме грахта и ориза. Смесваме всички тези продукти, прибавяме 2 яйца, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Омесваме добре и разделяме сместта на 5 части, които овалваме в брашното и галетата и изпържваме в сгорещената мазнина. Изпържваме останалите яйца на очи и поднасяме всеки бифтек с по едно изпържено яйце.

1892146

2. Забулени яйца върху задушени гъби

Продукти за 5 порции:

  • 10 яйца

  • 300гр гъби

  • 1 пакетче краве масло

  • 2 ч.ч вода

  • 1 ч.л червен пипер

  • 1 с.л оцет

  • черен пипер

  • сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на филийки и ги задушаваме до омекване в 2/3 от мазнината, към която постепенно добавяме 1 к.ч гореща вода. Поръсваме със сол и пипер на вкус и ги разпределяме в чиниите за сервиране. В съд с вряща и подкиселена с оцета вода чукваме от ниско яйцата, захлупваме и варим, докато белтъка забули жълтъка. Изваждаме и ги разпределяме върху гъбите /по 2 в порция/. Заливаме яйцата с останалото разтопено масло, което сме оцветили с червения пипер.

1892145

3. Парени яйца

Продукти за 4 порции:

  • 8 яйца

  • 1 с.л оцет

  • 100гр натрошено сирене

  • 100гр краве масло

  • 1-2 ч.л червен пипер

  • сол

Начин на приготвяне:

В тиган с широко дъно кипваме 2 ч.ч вода, прибавяме оцета и чукваме от ниско едно след друго яйцата, като внимаваме да останат цели. Когато се забулят ги прехвърляме в затоплени чинии/ по две във всяка чиния/, в които предварително сме разсипали натрошеното сирене. Запържвам маслото, поръсваме го с червения пипер и заливаме с него яйцата. Накрая посоляваме и поднасяме. 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване