България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

25-минутна разходка удължава живота със 7 години!

Прочитания: 424
13.09.2016 11:09 по статията работи: Sportuvai.bg

25-минутна разходка удължава живота със 7 години!

Всекидневна разходка от около 25 мин. е в състояние да удължи живота на практикуващите я до 7 г., твърдят учени. Според проучване редовните разходки намаляват наполовина риска от кончина при инфаркт.

Дори и хора, които не са правили упражнението, докато не са влезли в седмото си десетилетие, могат сериозно да подобрят здравето си с движение. Санджай Шарма, професор кардиолог в Лондон, твърди, че лекото упражнение може да намали наполовина писка от инфаркт при хората на възраст 50 или 60 г. "Изследването е много значително. То показва, че когато хората, които се упражнява редовно, могат да дори да забавят процеса на стареене ." Професорът допълва, че хората не са в състояние да спрат остаряването , но могат да забавят времето, за което ще остареят. Освен това е напълно възможно, когато човек е на 70 г., да изглежда много по-млад и да доживее до 90 г. "Упражненията ви дават между 3 и седем допълнителни години живот. Става дума за истински антидепресант, който увеличава когнитивната функция и сега има доказателства, че може да бъде забавена появата на деменция." Ученият дава съвет когато знаем, че мястото, за което сме тръгнали, се намира на 20-тина минути пеша, ако разпологаме с време да се разходим до там, а не да чакаме градски транспорт, пише в. "Дейли Мейл".

Изследването за ползата от всекидневната разходка е било направено от екип на Саарландския университет в Германия. В програмата били включени хора, които не са правили упражнения, но се намирали в добро здраве. Проф. Кристи Дитън от Кеймбриджския институт за обществено здраве е на мнение, че колкото по активен е човек, независимо от възрастта на която започне да го прави, толкова по-голяма полза ще има за него. /БГНЕС

Източник: Fitwell.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване