България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

20-те най-красиви прехода в света (част 4)

Прочитания: 668
25.05.2013 10:05 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: http://www.pacsafe.com

Да не забравите да мечтаете за пътешествия, ей! И, за да сме ви от ползва, ето следващата красива посока, по която да поемете!

 

 

Преход: 4 Чинкуе Терре – Петте земи, Синята пътека, Италия

 

Най-подходящ за: семейства с деца, романтици, по-възрастни авантюристи

 

Дължина: Пътеката минава през 5 града, като разстоянието между всеки от тях е около 11км. Разбира се, винаги можете да направите приключението по-вълнуващо, като излезете извън утъпкания път и минете през хълмовете.

 

 

Откакто авторът на пътеводители Рик Стийвс заговори за красотите на Чинкуе Терре преди 20-тина години, Синята пътека се превърна в една от най-популярните дестинации в Европа. Преходът свързва живописните градчета Монтесоро ал маре, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре по крайбрежието на Средиземно море и въпреки потоците от туристи мястото не е загубило чара си. Цялата област сякаш е застинала във времето...тесни улички, романтичната атмосфера на старите рибарски селища, особено Вернаца – място, като че ли излязло от приказките със своите цветни къщи, подредени една до друга само на няколко стъпки от безкрайното море.

 

Синята пътека се вие покрай скалистото крайбрежие на Лигурия в Североизточна Италия. Минава през плодородни лозя и предлага гледки като от най-красивите пощенски картички. Жарко слънце, ухание на диви билки, лекият шум на разбиващите се средиземноморски вълни...Какво повече му трябва на човек? Тази пътека е най-лесната и романтична от цялата ни серия...а и е най-близка, така че е идеален начин да започнете пешеходното си приключение.

 

Най-подходящо време за посещения: пролетта или есента. През лятото е прекалено горещо и пренаселено.

 

 

За още новини - тук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване