България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

20-те най-красиви прехода в света (част 3)

Прочитания: 617
23.05.2013 11:05 по статията работи: Александра Цанкова

И така! Продължаваме с вдъхновяващите дестинации.

 

Преход 3: Драконовата планина/парк уКхахламба, Южна Африка, ЛесотоНай-подходящ за: хора, с добри познания по ориентиране и вече посещавали Африка. Преходът няма маркировка и затова повечето от туристите си наемат водач.Дължина: около 64кмПлемето Зулу нарича тази планина уКлхахламба, което означава  "бариера от копия". Дракенсберг или Драконовата планина е най-високата планинска верига в Южна Африка и служи като граница между ЮАР и Кралство Лесото. Паркът уКлхахламба пък е обявен за паметник на световно природно наследство от ЮНЕСКО.
Преходът в този невероятен терен започва с изкачването на отвесна метална стълба до платото Маунт-о-сурс (Mount-aux-Sources). Усилието си струва, защото от там ще можете да се насладите на река Тугела, която се спуска от височина 948м, за да образува вторият най-висок водопад в света.

 

Преходът продължава по платото през няколко скалисти участъка с невероятни гледки и уникални растителни видове (119 от тях са застрашени, така че побързайте!). Тук все още могат да се видят колиби на овчари от племето Сото, както и скални рисунки, които местните жители са създали по стените на многобройните пещери в района преди стотици години. С това Драконовата планина доказва, че заслужава славата си като един от най-важните археологически паметници на континента.

 

 

Най-подходящо  време за прехода: към края на лятото и началото на есента.


Внимание: Не е препоръчително да предприемате това пътуване сами!


Интересен факт: Знаехте ли, че това място е вдъхновило Толкин за образа на Средната земя във "Властелинът на пръстените"?

 

 

За още новини - тук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване