България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

14 лесни начина да намалите порциите си - част II

Прочитания: 457
25.08.2014 10:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Не е трудно да отслабнете и да намалите порцията си. Много хора бъркат осъзнатото хранене с драстични диети и минимални порции храна. За да отслабнете просто следвайте тези лесни съвети. 

 

8. Не яжте от кутия

Всеки път когато седнете пред телевизора с голяма купа гризини или пакет чипс вие изяждате всичко, нали? Променете това. Не вземайте толкова голямо количество храна. Изсипете го в по-малка купичка и ще видите, че сте се заситили много преди храната да е свършила. Визуалното стимулиране на голяма кутия, пълна с храна ви кара да консумирате по-голямо количество.

1368614

9. Залъжете апетита си

Преди да се заемете с основното блюдо изяжте една лека супа или малка салата. Така подготвяте стомаха си за идващата храна и ще може да прецените много по-добре какво количество ви е нужно.

 

10. Прегледайте храната, преди да си сипете

Проучване на Cornell University, показва, че 75% от хората взимат по-голямо количество от някоя храна, ако са гладни. Не прибързвайте, а обмислете дали наистина имате нужда от толкова голяма порция. Ако сте навън преценете дали ще изядете всичко, което планувате да си поръчате.

 

11. Пийте от високи чаши

Често хората смесват нуждата от хранене с нуждата от консумация на алкохол. За да намалите порцията, просто слагайте коктейлите си във високи чаши. По този начин се залъгвате, че питието повече, а порцията не намаля толкова бързо.

 

12. Намалете страничните разсейвания

Често хората вечерят, седнали пред телевизор или компютър. По този начин цялото внимание е погълнато от обекта пред нас, а не от храната. Така хората неусетно изяждат цялата порция, без да усетят, че вече са преяли.

 

13. Използвайте по-малки чинии

Отново става въпрос за визуалната стимулация. Човек иска да изяде всичко и се чувства сит  и наяден едва, когато чинията му е празна. Пробвайте да сервирате храната си в по-малки чинии и ще забележите как се задоволявате с по-малки порции.

 

14. Заменете десерта

Пробвайте да замените десерта с чаша сладък чай или кафе. И двете спомагат за храносмилането и не ви даряват с допълнително калории.

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване