България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

"АВС" Таекуон-до клуб или как се става шампион

Прочитания: 1222  12
04.03.2013 11:03 по статията работи: Александра Цанкова

Представяме ви една вдъхновяваща тренировка по таекуон-до

Визитка
 3 |
Още по темата
 2

Корейското бойно изкуство таекуон-до проповядва петте принципа: честност, почтителност, упоритост, самоконтрол и непоколебим дух. Освен дисциплина и сила на духа, занимаващите се с таекуон-до усвояват изкуството да бъдат достойни и почтени хора. "АВС" е един от първите клубове в София, възпитаващи тези висши човешки идеали.



В таекуон-до клуб "АВС" се обучават деца на възраст между 5 и 13 години. Главен инструктор в школата е Амалия Колева, IV дан кат. 57 кг.,  многократна европейска и световна шампионка. Неин помощник е Антони Давидов - обучаващ начинаещи таекуондисти вече четвърта година.

 


Инструкторите в Таекуон-до клуб "АВС" говориха пред камерата ни за голямото значение, което спортът има за подрастващите и силното влияние на корейското бойно изкуство върху изграждането на здраво тяло и устойчив характер.

 

 

"Спортът е здраве, а таекуон-до учи на възпитание и развива вътрешните човешки качества. От здравословна гледна точка е изключително полезно", сподели Амалия Колева с нас.

 


Имахме удоволствието да заснемем и една тренировка на малките спортисти, които без съмнение ще ни радват с успехите си в най-скоро бъдеще. Ако искате да научите повече за големите победи в спорта и за това как се става световен шампион, попаднали сте на правилното място. Предлагаме ви да станете част от мистичния и завладяващ свят на таекуон-до със следващото видео.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване