България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

С мръсна газ към тетевенския офроуд

Прочитания: 1730
24.08.2013 10:08 по статията работи: Север.бг

До неделя в “ТЕТЕВЕН 4х4 2013” ще мерят сили любители от 8 клуба от страната

Източник: Булфото

Колегите от Sever.bg споделиха с нас поредната страхотна спортна новина. Ако се намирате в северна България, имате път натам или просто се чудите как да прекарате уикенда - отпрашвайте към Тетевен. Там до неделя в "ТЕТЕВЕН 4х4 2013” ще мерят сили любители от 8 клуба от страната. Подробности четете по-долу.

 

 

Националният шампионат по любителски офроуд се провежда за пети път в Тетевен. Състезанието стартира днес и ще продължи до 25 август /неделя/. Кметът на балканския град Милен Милев, който е и участник в надпреварата, откри официално събитието на обяд.

 

Над 30 състезатели от осем клуба от цялата страна - Тетевен, София, Варна, Стара Загора, Пловдив, Самоков, Нови Искър ще мерят сили в два класа, като във всеки има по два специални.

 

Клас "Трофи" - състезание по силно пресечен терен, включващо свързващи, специални и супер специални етапи за модифицирани автомобили с повишена проходимост и общо тегло до 3,5 тона. Продължителността е три дни от днес до неделя. Общата дължина на трасетата е около 70 км. Възможността за средна скорост на преминаване при "сухо" време е до 20 км/ч.

 

Клас "Крос-кънтри"(Открит) - състезание по пресечен терен, включващо свързващи и специални етапи за модифицирани автомобили с повишена проходимост и общо тегло до 3,5 тона. Продължителността също е три дни (23 - 25.08.2013.) Първият ден ще има Пролог, който не е задължителен. Общата дължина на трасето е 100+ км. Възможност за средна скорост на преминаване при "сухо" време е около 40 км/ч.Състезателите преминават предвидените за тях задължителни трасета по пътни книги, уточняват организаторите и допълват, че състезателните екипажи са допуснати след предварителна редовна регистрация и проверка на документи и техническа изправност на автомобила.

 

Организатори на състезанието са клуб "Рейсинг мания Х4х4" Ц Тетевен и община Тетевен.

 

 

 

Още от Sever.bg:


 

"Кайлъка" - терен на Държавното по корт

 

 

Габровец - осми на класически шахмат

 

 

Съживяването на България за 12 дни - разказ от първо лице

  

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване