България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да се зумбираме! С Марина

Прочитания: 541
09.04.2013 11:04 по статията работи: Красимира Динева

Нека ви запознаем с нашата инструкторка по зумба

Източник: Sportuvai.bg
Визитка
|
4.5
Още по темата

Марина е от онези хора, които като влязат в стаята, сякаш носят след себе си слънцето. Затова съм наистина щастлива, че преди време имах страхотния късмет да споделям едно работно място с нея. Странно или не, сутрините ни заедно започваха с физзарядка и после продължаваха с много добро настроение през целия ден. 

 

Защо физзарядка ли? Ами, защото Марина е инструктор по зумба и много добре знае как да накара някого да се разкърши, било то и в офиса. 

 

Без повече приказки, нека ви оставя да се подчините на огромния ѝ чар, в следващото интервю (тези от вас, които нямат време за четене, нека заповядат във видеото накрая на материала).  

 

a1c77396-86ce-1044-b94f-0958534f6333

 

Здравей, Марина! Кажи ми: от кога си инструктор и защо реши да се занимаваш с това?

Преподавам от близо 2 години. Всъщност, огромната ми любов към танците бе основната причина да избера именно зумба. А тъй като точно около преди година и половина практиката навлезе окончателно в България, реших, че е дошъл правилният момент да започна да се занимавам с нещо модерно.

 

Какви са основните ползи на тази фитнес активност за тялото и за здравето?

Като цяло, движенията тук са много прости за следване и изключително лесни за реализация. Другото характерно при въпросната активност е, че, по своята същност, тя представлява интервална тренировка. Тоест, в нея се редуват бавен с бърз ритъм, което позволява на тялото да си отпочине след някакво много сериозно натоварване. Едновременно с това, по време на бавните песни също се натоварват отделни мускулни групи и също се работи.

 

Как ти се отразява практиката лично на теб?

Всеки път ми носи ужасно, огромно, върховно настроение. Зумба поддържа фигурата, духа и усмивката ми. Всичко. Много ми харесва, че хората се усмихват в залата (а също и извън нея) и танцуват.

 

12d08a9c-0475-18be-f24d-e044b2e0a7c5

 

Това, че движенията са лесни ли е основната причина системата да е толкова популярна и модерна в днешно време?

Мисля, че да. Но не само. Латино музиката, усмивките и енергията на инструктора са може би по-завладяващите.

 

Може ли да се каже, че зумба има повече почитатели жени и ти, като инструктор, забелязваш ли някакъв повишен интерес от страна на мъжете?

Имала съм клиенти мъже, които не се справят по-малко зле от жените. Готиното е, че тук не се изискват някакви специални умения по латино танци. Но, наистина, ентусиастите от силния пол са малко.

 

Вярваш ли, че ще има увеличаване на мъжкото присъствие в залата занапред?

Много се надявам да има. Защото мъжете носят един по-различен цвят на тренировката.

 

Какво изискваш от своите ученици?

Това, което обичам да им казвам е, че дори да са супер стресирани от натоварения ден, всъщност идват на тренировка, за да се отпуснат. Не е важно да бъдат перфектни, каквато примерно съм аз. Важното е да се отпуснат, да се усмихват и да се забавляват. Така само биха постигнали някакъв положителен ефект за духа и за тялото си.

 

71932901-4944-79fa-40e2-901831d8b855

Подходяща ли е програмата за деца?

Системата е разделена на различни типове тренировки, като ние – базовите инструктори, водим основно класове за хора над 18 години. Що се отнася до зумба за деца, тя е отделна програма и трябва да имаш отделен сертификат, за да преподаваш. При малчуганите методите за обучение и движенията са по-специфични. При тях нещата трябва да се преподадат повече като игра, за да им бъде още по-забавно.

 

Какво бъдеще очаква зумба?

Надявам се - още по-светло. Като цяло, организаторите имат много интересни идеи. Последната програма, която се направи, например, е тренировка със столове. Музиката постоянно е нова и актуална, което е страшно важно.

 

А как би привлякла хората, които не знаят нищо за тази фитнес програма, да дойдат на тренировка?

Има ли още такива, които да не знаят нищо за нея? Ами, бих им казала следното: ако искате да се забавлявате, елате на зумба! 

 

 

Страхотна е нашата Марина! Тя е част и от скромното ни но сплотено фейсбук общество, към което може да се присъедините като кликнете ето тук :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване