България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да тренираме при натоварено ежедневие

Прочитания: 534
02.10.2014 09:10 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сигурно това е един от основните проблеми за всички работещи - нямат време за тренировки. Цял ден сте на работа, след нея сте изморени или трябва да отделите време на семейството си или да си направите нещо вкусно и здравословно за хранене. Ето 8 съвета, които ще ви помогнат да организирате по-добре времетео си, за да намерите време да тренирате.

Сутришна тренировка. Може да ви се струва като наказание, но сутришната тренировка има много ползи. Първо станете с 1 час по-рано, и тренирайте. Това ще ви зареди с положителна енергия за целия ден, ще ви помогне да не пропуснете тренировката за деня и ще помогне на организма ви да се събуди по-добре, от колкото ще го направи едно кафе.

По време на любимо телевизионно предаване. Ако работите през целия ден и вечерта може да е време за тренировка. Но вие сигурно прекарвате вечерите пред телевизора, гледайки любимите си предавания. Вместо това по-добре е да направите една лека тренировка, по време на любимото риалити. Така няма да пропуснете тренировката си и ще се раздвижете.

Йога или разтягане. Ако се прибирате късно от работа не е хубаво да тренирате усилено, защото по този начин ще загреете тялото си и ще вдигнете пулса и кръвното си налягане. Това ще ви накара да заспите по-трудно. От друга страна йогата ще ви помогне да се успокоите, да забравите проблеите от ежедневието и ще подобри съня ви, а и ще изгорите ненужните калории и ще заздравите мускулатурата си.

Тренировка докато децата си играят. Ако трябва да заведете децата да си играят в парка, можете да надхитрите половинката си. Заведете децата на площадка, където има лостове и докато децата си играят, вие ще направите една стрийт тренировка. Хитро и полезно е, нали?

Интервална тренировка. Това не означава само бягане, може да правите и силова тренировка под формата на интервална тренировка. Това ще ви помогне да спестите време, защото интервалната тренировка се прави по-бързо, като спестявате от почивката, а не от упражненията.

Кръгова тренировка. Тя също ще ви помогне да спестите време, защото се прави по-бързо от обикновена тренировка.

Тренировка в обедната почивка. Ако имате почивка от 1 час на обяд може да направите една бърза 30-минутна тренировка, после ще имате време да се окъпете и да хапнете. Идеален начин да се заредите с енергия за остатъка от работния ден.

Наваксване през уикенда. Това също е идея за работещите през седмицата. Правят си почивните дни през седмицата и поддържат форма, а събота и неделя правят по-тежки тренировки.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Muscle and fitness
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване