България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-доброто упражнение за стягане на корема

Прочитания: 934
01.09.2014 14:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Ако желаете стегнати коремни мускули трябва да правите и други упражнения, освен коремни преси. Хубаво е да се концентрирате върху тренировки, развиващи силата на коремната област. Ако имате здрав кръст, ще имате и стегнат корем и обратното. Коремните мускули поддържат гръбнака ви изправен, което от своя страна подобрява благосъстоянието на целия организъм.

 

Най-доброто и ефективно упражнение, което може да правите за укрепване на областта на корема е дъска. Освен, че заздравява коремните мускули и тези на кръста, упражнението подсилва ръцете и краката ви. За да го изпълните просто легнете странично. Поставете единия крак върху другия. Стъпалата трябва да са стабилно подпрени, за да имате здрава упора. Поставете едната ръка на пода,като се стремите да я положите точно под рамото. По този начин предотвратявате извивания на гръбначния стълб и ненужни усуквания. Натиснете силно с ръка и застанете на дланта, подпряна на пода.

1375904

Хубаво е да правите това пред огледало, за да може да наблюдавате положението на тялото си. Кръстът трябва да бъде стегнат и напълно изправен. Талията не се отпуска към земята. Бедрата са стегнати. Ако можете издигнете горната ръка към тавана и отправете поглед към нея. Ако се чувствате несигурни може да подложите стъпалото на горния крак върху пода, а погледа да съсредоточите в някоя точка срещу вас. Чрез силови упражнения за баланс, вие придобивате и по-голяма увереност. 

 

Задръжте позата няколко вдишвания и издишвания, за да укрепнете страничните мускули. Много е важно когато излизате от позата да го правите бавно, за да не разтегнете или скъсате сухожилие. 
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: .today.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване