България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-странните спортове в света

Прочитания: 536
09.03.2017 12:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Подводно ръгби – Германия

Този спорт, който много малко прилича на обикновеното ръгби, се играе в басейн с дълбочина между три и половина и пет метра. Два отбора, всеки с по шест играчи се опитва да вкара плуващата топка в цели на дъното на басейна. Поради водното съпротивление топката се хвърля много трудно. Играта е много изтощителна и играчите често се заменят.

Хокей с акробатически велосипед с едно колело – САЩ

Този спорт се практикува в Америка, Европа и Азия от 25 години. Като всъщност е създаден в Германия и Великобритания. Според правилата всички играчи трябва да карат колелото и така да удрят топката. 

Босабол – Бразилия

Играта е като волейбола, но  играчите са на огромен трамплин. Името идва от бразилския музикален стил боса нова, вероятно от там идва и удрянето на барабани по време на играта.

Гмуркане в тресавище – Уелс

Този естетически нелицеприятен спорт се появява за първи път през 1985 година и включва състезатели плувци, преминаващи през тресавища дълги 55 метра . 

Състезателите трябва да преминат разстоянието без да използват стандартни техники за плуване.

Бокс-шах – Дания

Тази странна игра включва комбинация между 4 минути бърз шах и няколко минути бързо боксиране и така няколко пъти. За първи път се появява през 1992 година. Състезанието се печели след шах и мат или нокаут.

Борба с пръсти на краката – Великобритания

Първото Световно първенство по Борба с пръсти на краката се провело през 1976 година. През 1997 организаторите кандидатствали за включването на спорта в Олимпийските игри, но получили отказ.

Търкаляне на сирене – Англия

Състезателите преследват пита сирене търкалящо се надолу по хълм. Въпреки че теоретично задачата на състезателя е да хване сиренето, това е практически почти невъзможно поради скоростта и земното притегляне.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване