България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Какво да тренираме навън в слънчевите дни

Прочитания: 458
16.08.2016 10:08 по статията работи: Sportuvai.bg

Да тренираме

Да тренираме навън в слънчевите дни е приятно и забавно. Топлите летни вечери са чудесно време, което да използвате, за да влезете във форма и да се заредите с освежаваща доза смях и приятни емоции.

Само си помислете за всички варианти на спорт на открито. Ето и нашата селекция, която ще ви помогне в избора.

Разходка в парка

Освежаващата, полезна за здравето и приятна в подходящата компания разходка е чудесен начин да се отървете от някои и друг килограм и да се погрижете за сърцето. Вече ви споделихме и  колко ефикасно е ходенето за сбогуване с упорития целулит.

Лятото е идеалното време, а прохладните вечери просто ни провокират да превземем парковете и градинките. Разходката ви дава възможност да отделите време и за сладки приказки с приятелка, например. Или с любимия човек. Да не споменаваме и удоволствието от летните залези сред природата.

Разходки в квартала

За тези, които нямат в близост парк, но им се иска да походят, защо да не пообиколят сенчестите улици на квартала. Подобна разходка може да си направите след работа, без да се притеснявате за спортен екип, важното е да се движите.

Изкачвайте хълмове

Ако целта ви е да се стегнете сериозно, добавете към разходката и бързо ходене или изкачване на хълмисти местности. Само 20-30 минути изкачване на хълмчета ще подобри издръжливостта ви и ще ви направи по-силни.

В планината

Ако имате възможност и желание, може да се отдадете на катерене в планината. Отлично кардио упражнение сред автентична природа.

Бягане

Ако вече имате необходимата спортна форма, идеалният вариант да поддържате постигнатото във фитнеса е като излезете навън за енергизиращ крос.

Скачане на въже

Освен с много ходене, от целулита ще се отървете и със скачане на въже. Скачането ще стегне и тонизира цялото тяло и ще повлияе отлично зоните с портокалова кожа. А въжетата са евтина инвестиция.

Карайте колело

Забравете велоергометъра. Време е да извадите колелото и да въртите педалите в парка. Внимавайте обаче да не претоварите колената си.

Тенис

Партньор и екипировка ще ви трябват, ако искате да се впуснете в играта на тенис. Единственият проблем е, че тенис игрищата обикновено не са ви на една ръка разстояние. За сметка на това обаче, ако имате парк наблизо, с достатъчно място, може да импровизирате и да поиграете като любители.

Федербал

Като заговорихме за игри по двойки и четворки, в личната ми класация на първо място нареждам федербала. Ако се уговорите с подходящия партньор и паркът (а защо не и пред блока) ви е на една ръка разстояние, федербалът със сигурност ще ви накара да се поизпотите, а и гарантирано ще се забавлявате много.

Ролери

Вадете ролерите и не си мислете, че са само за малки деца. Карането на ролери е чудесен начин да се раздвижите и да за позабавлявате.

Баскетбол, волейбол или бейзбол

Лятото дава възможност около блоковете и в парковете да се заформят импровизирани отбори и игри, изпълнени с много смях. Да се включите в играта на волейбол, баскетбол, а ако има достатъчно място дори и бейзбол, е страхотна тренировка, която ще ви зареди с положителни емоции и може да ви помогне да създадете нови приятелства.

Плуване

Ако живеете в крайморските градове, то това за вас е идеалният спорт. А за тези, които са далече от морето, откритите басейни са удобен заместител. Вечер, след работа, слънцето няма същата сила и ще ви е приятно, разхлаждащо, а и няма опасност да изгорите, докато си почивате на шезлонга, след като сте преплували басейна няколко пъти. А тези от вас, на които морето им е "под носа”, може да внесат разнообразие като се запишат на курсове по сърф, уиндсърф, водни ски, гмуркане.

 

Източник: Fitwell.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване