България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Тичай надолу

Прочитания: 767
06.02.2017 12:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Вече сме ви казвали, че бягането по наклон е чудесен начин за повишаване на издръжливостта и за разнообразяване на джогинг практиката. И ако да се тича нагоре е трудно, то спусканията по надолнище също представляват известно предизвикателство.

Ето няколко съвета за това как да ги случвате по-лесно и с понижен риск от контузии:

- Когато се спускате, леко наклонете торса напред, а не назад, както може би инстинктивно ви идва да направите. Така няма да поставяте тялото в неестествена за него позиция, а напротив – ще му осигурите допълнителна стабилност. Възползвайте се от гравитацията и ѝ позволете да ви "дръпне" надолу.

- Правете малки стъпки и се опитвайте да се приземявате на предната или средната част на ходилото. В началото може да ви е трудно, но с практиката ще свикнете. Така ще успеете донякъде да минимизирате натоварването върху ставите, което при високоскоростното придвижване може да се окаже доста по-сериозно.

- Добър начин да подготвите тялото си за това спортно предизвикателство е редовното изпълняване на т. нар. пистолети или клекове на един крак. Те допълнително ще кондиционират краката ви ви и ще ви направят наистина добра услуга.

Е, надяваме се, че следващия път, когато тичате надолу, ще се сетите за тези съвети и ще се опитате да ги приложите.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване