България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Бокуа: Новата световна фитнес мания

Прочитания: 709
15.04.2013 14:04 по статията работи: Александра Цанкова

Визитка
|
4
Още по темата
 8  5

Зародила се в Лос Ангжелис като идея за една различна тренировка, бокуа (Bokwa) е новата мания, завладяла всички фитнес любители по всички краища на земното кълбо. Създател на стила е известният фитнес инструктор Пол Мави, който започва развитието му като тренировка за деца над 8 години. За по-малко от година завладяващият стил натрупва все повече последователи и буди световна еуфория.


Бокуа е различната тренировка, притежаваща свой личен характер и индивидуалност. Движенията, динамиката, ритъмът, емоцията - всички те се отличават със специфичната си същност, което прави тази забавна тренировка толкова предпочитана. Макар на пръв поглед бокуа да изглежда сложна за изпълнение, в действителност не е. Стъпките й са лесни и бързи за научаване. За да ги запомните по-добре, визуализирайте ги с определени букви, цифри и знаци. Какво имам предвид: чрез стъпките си изписвате следното на дансинга: 1, 3, L, J, C. За да разберете как точно се изпълняват, вижте следващото видео:

 


Бокуа е не само тренировка, за някои се е превърнала в начин на живот. Въпреки, че отчасти наподобява зумба, бокуа носи различно послание на почитателите си. Освен уникалната атмосфера, която носи, тази тренировка социализира и създава истински приятелства между бокуа феновете. Лесното и приятното изпълнение на стъпките й позволяват в тренировките да се включат хора от 4 до 80-годишна възраст.


Вече можем да се похвалим и с първия демо клас по бокуа в България, проведен изминалия уикенд (14 април) във Варна - в клуб "Огледало". Надяваме се уникалната тренировка да добие същата светкавична популярност и у нас, а междувременно можете да учите веселите стъпки от многобройните видео клипове, споделени в Интернет пространството.

 

За още новини и полезни съвети - кликнете тук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване