България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Диета според възрастта (само за жени)

Прочитания: 780
28.03.2017 12:03 по статията работи: Sportuvai.bg

  Всяка жена поне веднъж в живота си се е подлагала на диета. Но какзво означава "минавам на диета" ? За да има ефект вашата диета, нещото, с което трябва да се съобразите, е възрастта ви.

 

 

На 20

 

 

Това е възрастта на бързото хапване. Добрата новина е, че килограмите се свалят лесно, защото метаболизмът ви е много бърз.Достатъчно е да ограничите мазните и сладки храни, и да включите спорт. За няколко седмици отново ще сте във форма.

 

 

 

 

На 30

 

 

 

Задължително е да се наблегне на здравословно хранене, защото жената е склонна към напълняване от 30 до 40-годишна възраст. За закуска се препоръчва пълнозърнест хляб или мюсли без добавена допълнителна захар.

 

 

На 40

 

 

Намаляването на хормоните води до забавяне на метаболизма. Трябва да се смени коренно начина на хранене. Трябва да се стремите към здравословен начин на живот, да наблягате на плодове и зеленчуци, и да включите спорта в ежедневието си.

 

 

 

 

На 50

 

Много трудно става отслабването. Търпение и постоянство са ключови думи.

Инсулинът става мързелив, лесно може да наддадете на стомах. Метаболизмът на захари и нишестетата се забавя поради спада на естрогена.

 

източник: jenite.bg

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Be Shape Studio  5 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване